Εθνικά θέματα

Νέο «Αττίλα» ετοιμάζουν οι Τούρκοι- Κατεχόμενα: Σε ετοιμότητα τα drones μας!

Η βάση των drones στα κατεχόμενα εξυπηρετεί την άμυνα των Τουρκοκυπρίων ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που εξοπλίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία είναι επειδή μπορεί να έχει στο μυαλό της διάφορα πράγματα. Για τις δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν δύο κράτη στην Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι είναι μονόπλευρες και την κατηγόρησε ότι κινείται με το δίδυμο Ελλάδα – Ελληνοκυπρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στη συνέντευξή του στο CNN Turk o Ερσίν Τατάρ όταν ρωτήθηκε εάν βρέθηκε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, είπε «δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα για εκεί εγώ επειδή αυτά αξιολογούνται. Η στάση μας με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είναι ότι δεν επιτρέπουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο. Επειδή οπωσδήποτε υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου. Επειδή οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο πηγάζουν από την ύπαρξη αυτού του πλούτου».
 

«Η ισχύς της Τουρκίας είναι φανερή, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι»
 

Ο Ερσίν Τατάρ ρωτήθηκε και για την βάση drones στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι η «συμφωνία» με την Τουρκία είχε υπογραφεί επί δικής του «πρωθυπουργίας».

«Ασφαλώς είναι για το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες αντιπολιτευτικές φωνές εντός της Κύπρου αλλά όλα αυτά είναι για την ασφάλειά μας. Όλος ο κόσμος γνωρίζει πόσο εξοπλίζονται οι Ελληνοκύπριοι. Κάθε χρόνο αγοράζουν 300 εκατομμύρια ευρώ όπλα. Ακόμα», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ ενώ υποστήριξε ότι ο λόγος που εξοπλίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία είναι επειδή «στο μυαλό τους μπορεί να έχουν διάφορα πράγματα, γι αυτό κι εμείς πρέπει να έχουμε την άμυνά μας στο πιο ψηλό της επίπεδο». «Ασφαλώς η ισχύς της Τουρκίας είναι φανερή, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

«Δεν μπορούν να υπάρξουν δύο κράτη στην Κύπρο»

Για τις δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν δύο κράτη στην Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι είναι μονόπλευρες και την κατηγόρησε ότι κινείται με το δίδυμο Ελλάδα – Ελληνοκυπρίων.

Στη συνέντευξή του στο CNN Turk o Ερσίν Τατάρ όταν ρωτήθηκε εάν βρέθηκε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, είπε «δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα για εκεί εγώ επειδή αυτά αξιολογούνται. Η στάση μας με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είναι ότι δεν επιτρέπουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο. Επειδή οπωσδήποτε υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου. Επειδή οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο πηγάζουν από την ύπαρξη αυτού του πλούτου».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ