Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Μενδώνη εναντίον Μπόρις Τζόνσον για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Επί της ουσίας, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για νόμιμη κατοχή των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο, κάτι που ήρθε να αμφισβητήσει ευθέως με δική της δήλωση η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Αντιλαμβανόμεθα ότι δεν έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του, για τα νέα ιστορικά δεδομένα της Οθωμανοκρατίας, από τα οποία τεκμαίρεται ότι δεν υπήρξε νόμιμη κτήση από τον λόρδο Έλγιν των Γλυπτών του Παρθενώνα και συνεπώς ούτε από το Βρετανικό Μουσείο», αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Μενδώνη.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να προσκομίσει τα απαραίτητα τεκμήρια προκειμένου να ενημερωθεί ο βρετανικός λαός ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά παρανόμως», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, η υπουργός υπογράμμισε πως «Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νόμιμη κατοχή, νομή και κυριότητα των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Παρθενώνας, ως σύμβολο της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Δυτικού Πολιτισμού εκπέμπει πανανθρώπινες αξίες. Προς την κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να εργαστούμε όλοι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...