ελληνοαμερικανική άσκηση
Εθνικά θέματα

Αμερικάνικη Πρεσβεία για συνεκπαίδευση ΗΠΑ-Ελλάδας: Ενδυναμώνει τις σχέσεις με τους συμμάχους

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ανέβασε στο Twitter βίντεο από την κοινή άσκηση Eddie’s Odyssey που πραγματοποιήθηκε από ειδικές δυνάμεις των δύο χωρών στις 13 και 14 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Το 1ο Τάγμα του Στρατού των ΗΠΑ, η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πραγματοποίησαν την κοινή εκπαιδευτική άσκηση Eddie’s Odyssey στη νήσο Βελοπούλα και πάνω από το Αιγαίο στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Αυτή ενδυναμώνει την ετοιμότητα, τη διαλειτουργικότητα και τις σχέσεις με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

Αυτή είναι η ανάρτηση και το βίντεο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα:

Όπως είχε γίνει γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, κατά την συνεκπαίδευση, πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του πεδίου βολής «Καράβια» πραγματικά πυρά από επιθετικά ελικόπτερα των δύο χωρών και συνεργασία σε αντικείμενα επίγειας τερματικής καθοδήγησης πυρών, από τμήματα ειδικών επιχειρήσεων σε βραχονησίδα.

Από ελληνικής πλευράς στην άσκηση με την κωδική ονομασία Eddie’s Odyssey συμμετείχαν δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, ελικόπτερα AH-64 A/D και ελικόπτερα CH-47D της αεροπορίας στρατού. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν ελικόπτερα AH-64E, ελικόπτερα UH-60 και ελικόπτερα HH-60 της 101 Combat Aviation Brigade.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ