Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Θράσος Τραμπ - Το επιτελείο του θέλει να ''αρπάξει'' ψήφους από την ομογένεια

Λίγες ώρες έμειναν για να αναδειχθεί ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Φυσικά το ενδιαφέρον είναι έντονο για τον ελληνισμό, καθώς Αθήνα και Κύπρος περιμένουν στήριξη από την υπερδύναμη. 

Τον Ν. Τραμπ τον ξέρουμε. Από τον Μπάιντεν επίσης δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά. Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν αλλάζει, οπότε πρέπει να κρατάμε ''μικρό καλάθι.''  

Η ανακοίνωση για την Ελλάδα 

Με ανακοίνωσή τους προς την ομογένεια των ΗΠΑ, οι επικεφαλής του ελληνοαμερικανικού τμήματος της επίσημης προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Christos Marafatsos και Anthony Marlowe, αναφέρονται στα όσα έχουν επιτευχθεί στις σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας επί προεδρίας Τραμπ.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η εκλογή Τραμπ θα επιτρέψει τις οικονομικές ευκαιρίες, θα σημάνει περισσότερες θέσεις εργασίας, μικρότερους φόρους, ασφαλέστερες κοινότητες και μια πιο ισχυρή Αμερική, η οποία θα αγκαλιάσει τα ιδανικά του αμερικάνικου ονείρου. Παρέχει αυξημένη συνεργασία με τους συμμάχους μας για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας, ιδίως στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ΗΠΑ υπήρξαν σύμμαχοι και υποστηρικτές της Ελλάδας από την ανεξαρτησία της χώρας, το 1821. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν πολεμήσει χέρι-χέρι για την υπεράσπιση της ελευθερίας σε πολλούς πολέμους ενάντια στην τυραννία και τον κομμουνισμό, συμπεριλαμβανομένου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και του Ψυχρού Πολέμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Greek Voices for Trump, την τετραετία της προεδρίας Τραμπ, έχουν επιτευχθεί τα παρακάτω, που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: 

- Τόσο ο πρόεδρος Τραμπ, όσο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας,. Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εκφράσει τις πεποιθήσεις τους ότι οι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ υπό την προεδρία του Τραμπ.

- Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ που άλλαξε την εξωτερική πολιτική της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ως ο πλέον στρατηγικός και αξιόπιστος σύμμαχος της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

https://www.youtube.com/watch?v=YaG7sDC26M0&t=5s

- Ο πρόεδρος Τραμπ ήταν εκείνος που υπέγραψε το διάταγμα του Νόμου του Υπουργείου Αμύνης προκειμένου να απελευθερωθούν 47,85 εκατ. δολάρια για έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις της Σούδας.

- Ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ «USS Hershel Williams» να έχει μόνιμη έδρα τη ναυτική βάση της Κρήτης που βρίσκεται στον κόλπο της Σούδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο μοναδικός πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ ο οποίος τιμωρεί και επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία.

- Ο πρόεδρος Τραμπ προέτρεψε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές της πράξεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε την τουρκική κυβέρνηση να αντιστρέψει την προκλητική της απόφαση να λειτουργήσει ξανά τα Βαρώσια ενώ της ζήτησε να λειτουργήσει διπλωματικά στο Κυπριακό.

- Ο νόμος για την ασφάλεια και την ενεργειακή εταιρική σχέση της Ανατολικής Μεσογείου του 2019 ψηφίστηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ.

- Ο πρόεδρος Τραμπ ανακάλεσε το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, το οποίο διήρκεσε 33 χρόνια.

- Η κυβέρνηση του Tραμπ ανακοίνωσε ότι θα παρέχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Ελληνική Δημοκρατία της Κύπρου.

- Η διοίκηση του Τραμπ και η Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία επέκτειναν τις σχέσεις τους μέσω της δημιουργίας ενός κοινού κέντρου εκπαίδευσης ασφάλειας γνωστού ως CYCLOPS.

- Η κυβέρνηση Τραμπ έχει υπογράψει δύο ιστορικές ειρηνευτικές συμφωνίες -μία με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, και μια άλλη με τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο- προωθώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στις περιοχές γύρω από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.
 
Μάλλον ψάχνει ψήφους από την ομογένεια ο Τραμπ, καθώς ποτέ δεν τιμώρησε την Τουρκία!  

 

Αυτή είναι η στάση Τραμπ απέναντι στον Ερντογάν  

 

Το πρώτο από αυτά έχει να κάνει με την «παθητική συμπεριφορά» η οποία «έχει αποθρασύνει την Τουρκία, έχει απειλήσει τη συνοχή του ΝΑΤΟ και έχει θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια χωρών της περιοχής, όπως είναι το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα έχει προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400. Χωρίς να της έχουν επιβληθεί κυρώσεις. 

Το δεύτερο παράδειγμα αφορά στη μετατροπή του εμβληματικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Όσο για το τρίτο, ο Τραμπ κάνει τα πάντα για να μην αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία. 

Με βάση όλα τα παραπάνω, καθώς και ενέργειες όπως η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή και τον Ερντογάν να αλωνίζει σε Αιγαίο, Α. Μεσόγειο.

https://www.youtube.com/watch?v=TGktd734ac8&t=2s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...