ήρωες του Αττίλα
Εθνικά θέματα

Ισόβια σύνταξη στους ήρωες που πολέμησαν τον Αττίλα

Ισόβια μηνιαία τιμητική παροχή ύψους 200 ευρώ, από την 1η Αυγούστου 2020, χορηγεί το υπουργείο Οικονομικών, ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά των Ελλήνων οπλιτών που, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, συμμετείχαν στα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974, υπηρετώντας στη Ζώνη Πρόσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εν λόγω παροχή θεσπίζεται με τροπολογία στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου και θα χορηγείται με μοναδική προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η ελάχιστη τιμητική προσωπική παροχή είναι προφανές ότι απαλλάσσεται από τη φορολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και οποιασδήποτε άλλης κράτησης. Επιπλέον, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ή τα χρηματοδοτικά ή πιστωτικά ιδρύματα.

Επισημαίνεται δε, ότι η κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τους αγώνες και τιμά την προσφορά όλων όσοι έδωσαν μάχες στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του Έθνους και της πατρίδας. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται