Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Αναμέτρηση Άγκυρας-Τελ Αβίβ στην Κυπριακή ΑΟΖ: Ισραηλινά κατασκοπευτικά πάνω από το Yavuz!

Οι Τούρκοι μπορεί να δρουν ανεξέλεγκτα, ωστόσο η κάθε κίνησή τους παρακολουθείται από το Ισραήλ. Μετά από μήνες και λόγω πολιτικής αστάθειας, το Τελ Αβίβ αναλαμβάνει και πάλι πρωτοβουλίες στην Α. Μεσόγειο. 
 
Αυτό το κενό φρόντισε να το εκμεταλλευτεί ο Ερντογάν, ο οποίος κάνει ανενόχλητος ότι θέλει στην Κυπριακή ΑΟΖ. To Iσραήλ ανησυχεί για τις εξελίξεις στην περιοχή και σίγουρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.  

Μην ξεχνάμε πως ο Νετανιάχου ενδιαφέρεται για όλα όσα λαμβάνουν χώρα στη Κύπρο, καθώς πλέον έχει δημιουργηθεί άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου κατά της Τουρκίας.

 Άσκηση οι Τούρκοι - ''Απάντησαν'' με κατασκοπευτικά οι Ισραηλινοί 

Για στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή του σκλαβωμένου Ριζοκαρπάσου κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η τουρκική εφημερίδα Turkiye δημοσίευσε και σχετικό βίντεο το οποίο σημειώνει πως από την Δευτέρα πραγματοποιούνται ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή στρατιωτικών ελικοπτέρων και πολεμικών πλοίων καθώς και drones. 

Οι ασκήσεις έγιναν ανοιχτά του Ριζοκαρπάσου και του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα.

Επιπλέον, ο λογαριασμός Babak Taghvaee που ασχολείται με αμυντικά θέματα, αναφέρει πως χθες το γεωτρύπανο Yavuz της Τουρκίας, ήταν υπό στενή παρακολούθηση από την Ισραηλινή αεροπορία, η χρησιμοποίησε δύο αεροσκάφη Nachshon Shavit ELINT / SIGINT με σειρές 679 & 684 για να παρακολουθεί τη δραστηριότητά τους στην Ανατολική Μεσόγειο. 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ