Μητσοτάκης
Εθνικά θέματα

Μητσοτάκης: Θέτει θέμα για την ελληνική μειονότητα στη Αλβανία

Μένουν ακόμη πολλά για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας όσον αφορά την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας στην ΕΕ διεμήνυσε σήμερα Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ πραγματοποιήθηκε ενόψει της αποψινής τηλεδιάσκεψης Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων. 

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον εκπληρώσουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η γειτονική χώρα έχει κάνει βήματα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στο ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και στο κράτος Δικαίου. 

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καθώς η χώρα του ήταν η πρώτη που δήλωσε ενδιαφέρον  να μετάσχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων. 

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ