Εθνικά θέματα

Μόρια: Επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με κυβερνητικό κλιμάκιο

Επίσκεψη στη Μόρια πραγματοποίησε ο υφυπουργός εθνικής άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο. Έγινε επιτόπια εκτίμηση των συνθηκών υπό τις οποίες διαμένουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Σειρά ζητημάτων, με έμφαση στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή στη Λέσβο. Μαζί του βρισκόταν ο ειδικός Γραμματέας Υποδοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Λογοθέτης και η Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν επιτόπια εκτίμηση των ιδιαίτερων συνθηκών φιλοξενίας των ανήλικων, ασυνόδευτων προσφύγων που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας με στόχο τη βελτίωση τους.

Παράλληλα, σε σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, εκτιμήθηκε επίσης η διάταξη των υπηρεσιών εν όψει της εφαρμογής του νέου Συστήματος καταγραφής με βάση την καινούργια νομοθεσία.

Ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με φορείς της αυτοδιοίκησης με τους οποίους συζήτησε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών. Ενώ ο κ. Λογοθέτης και η κ. Αγαπηδάκη αφού παρακολούθησαν τη διαδικασία εμβολιασμού ασυνόδευτων ανήλικων επισκέφθηκαν χώρους φιλοξενίας ανήλικων.

Στον καταυλισμό της Μόριας αυτή τη στιγμή διαμένουν περί τους 17.000 αιτούντες άσυλο από τους οποίους οι 1.300 περίπου είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...