Εθνικά θέματα

"Νύχτα" και από το "παράθυρο" προσπαθούν να φέρουν και πάλι τροπολογία για το "χακί" συνδικαλισμό

''Νύχτα'' και από το ''παράθυρο'' προσπαθούν να φέρουν ορισμένοι κύκλοι τροπολογία, για το ''χακί'' συνδικαλισμό, εγκλωβίζοντας μάλιστα τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες ανάμεσα σε συνδικαλιστές, γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας για τα F-16, τα Mirage 2000 και τα υποβρύχια, τροπολογία που θα αλλάζει τα πάντα στο ''χακί'' συνδικαλισμό.
Συγκεκριμένα όπως συζητιέται, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, κάποιοι επιθυμούν να παραμείνει μία μόνο ομοσπονδία στρατιωτικών.
Με την υπόθεση αυτή είχαμε ασχοληθεί και τον περασμένο μήνα, όταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας, επιχειρήθηκε να περάσει τροπολογία, κάτι που τελικά δεν έγινε, αφού ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ήταν εντελώς αντίθετος.

Γράφει η ιστοσελίδα kranosgr, Θα επαναλάβουμε ότι σήμερα υπάρχουν δύο νόμιμες Ομοσπονδίες, η ΠΟΕΣ και η ΠΟΜΕΝΣ, με περίπου ίδιες σε αριθμό πρωτοβάθμιες ενώσεις στρατιωτικών.

Του Ηλία Προύφα

Ο Υπουργός ή θα πρέπει να αφήσει εν λειτουργία και τις δύο Ομοσπονδίες και ίσως αύριο και μία τρίτη εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν και ο κάθε στρατιωτικός να επιλέγει ποιος θέλει να τον εκπροσωπήσει ή αν θέλει να υπάρξει μία, αναγκαστικά τότε ίσως θα πρέπει να διαλύσει τις δύο υπάρχουσες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για μια καινούργια από την αρχή.
Θα το ξαναπούμε ότι το θέμα είναι σοβαρό και ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι έντιμος και δίκαιος πολιτικός, δε θα πρέπει να ''εγκλωβιστεί'' και να αδικήσει κανέναν.

Έχει χτίσει με κόπο στο ΥΠΕΘΑ, ένα σοβαρό προφίλ. Μην επιτρέψει το θέμα του ''χακί'' συνδικαλισμού, να γίνει η πολιτική του ''ταφόπλακα''.
Προς το παρόν αντιστέκεται και ο ίδιος και το Μέγαρο Μαξίμου, που τον στηρίζει σε όλα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ