Εθνικά θέματα

«Τανάλια» Ελλάδας-Αιγύπτου σε Τουρκία: «Απόβαση» ειδικών δυνάμεων στο Μάλεμε - Απλώνεται η «Μέδουσα»


Σε θέσεις “μάχης” Ελλάδα-Αίγυπτος που στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία. Η Άγκυρα θα πρέπει να νιώθει ήδη στριμωγμένη, διότι αλλάζει πλέον το παιχνίδι στην Α. Μεσόγειο.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει μέσα από την Μέδουσα πως μπορεί να είναι μια χώρα «οδηγός» στον αμυντικό τομέα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που έχουν αποδεχτεί και όλες οι συμμαχικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών που αποτελούν την «ενεργειακή ασπίδα» της περιοχής που στόχο έχει ν’ αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο το επίπεδο ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

H μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «Μέδουσα 9» ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου με τη συμμετοχή ελληνικών, αιγυπτιακών και κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο των τριμερών συμφωνιών των χωρών, που έχουν να κάνουν με τη στρατηγική συνεργασία.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Τριμερούς Συναντήσεως Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Μοχάμεντ Αχμέτ Ζακί (Mohamed Ahmed Zaki) και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης, οι τρεις Υπουργοί Άμυνας και παρατηρητές από πολλές χώρες, παρακολουθούν την τελική φάση της άσκησης «Μέδουσα 9» από το θηριώδες Αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο «Gamal Abdel Nasser».

Το τελικό στάδιο της άσκησης πραγματοποιείται στον κόλπο των Χανίων με επίκεντρο την περιοχή του Μάλεμε, όπου και το στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ προκειμένου να γίνει απόβαση ειδικών δυνάμεω

Στην τριμερή διακλαδική άσκηση από την Ελλάδα συμμετέχουν μεταξύ άλλων:

Τρεις φρεγάτες
Δύο περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων
Ένα αρματαγωγό
Ένα υποβρύχιο
Ένα ναρκοθηρευτικό
Οχτώ μαχητικά αεροσκάφη F-16
Ένα αεροσκάφος συστήματος εγκαίρου προειδοποίησης και ελέγχου
Τρία ελικόπτερα Σινούκ
Τέσσερα ελικόπτερα Απάτσι

Από την Κύπρο συμμετέχει ένα πλοίο και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Από πλευράς Αιγύπτου, συμμετέχουν κομάντος και επίλεκτοι του αιγυπτιακού στρατού, το θηριώδες ελικοπτεροφόρο «Gamal Abdel Nasser», η φρεγάτα «El Fateh», ένα υποβρύχιο Type 209, η πυραυλάκατος Sulayman Ezzat και έξι μαχητικά F-16.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το flashnews.gr

Από την Κύπρο συμμετέχει ένα πλοίο και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Από πλευράς Αιγύπτου, συμμετέχουν κομάντος και επίλεκτοι του αιγυπτιακού στρατού, το θηριώδες ελικοπτεροφόρο «Gamal Abdel Nasser», η φρεγάτα «El Fateh», ένα υποβρύχιο Type 209, η πυραυλάκατος Sulayman Ezzat και έξι μαχητικά F-16.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFlashnews.gr%2Fvideos%2F1519772051504133%2F&show_text=0&width=560
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFlashnews.gr%2Fvideos%2F1855000737978734%2F&show_text=0&width=560
https://twitter.com/Mansourtalk/status/1191750043776237570?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ