Εθνικά θέματα

Ενωτικό μήνυμα από τον ΥΕΘΑ: "Οι Έλληνες να έχουν εμπιστοσύνη στις ΕΔ" - "Ένταση στο Αιγαίο υπήρχε, υπάρχει & θα συνεχίσει να υπάρχει"

Ένα ηχηρό μήνυμα τόσο προς τους Έλληνες αλλά και προς την Τουρκία, έστειλε εκ νέου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τόνισε πως η ένταση στο Αιγαίο θα διατηρηθεί και πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιδράσουν.

Από την πρώτη του στιγμή στο ΥΠΕΘΑ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν θα γίνουν αποδεκτές και συνέστησε οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις πανίσχυρες και πανέτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

«Είμαστε για τα δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να εργαστούμε για να διατηρηθεί, όπως είπα χθες, και να επαυξηθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι’ αυτό θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με την ηγεσία και το σύνολο του εξαιρετικού έμψυχου υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αυτό δήλωσε προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος -αναφερόμενος στην κινητικότητα στο Αιγαίο- τόνισε πως «όλοι οι Έλληνες να έχουν εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο προσωπικό τους».

Ακολουθεί ο διάλογος που είχε ο κ. Παναγιωτόπουλος με τους δημοσιογράφους:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι δύσκολο καλοκαίρι, ειδικά στην άμυνα.

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι πρόκληση για όλους. Έχει εξαιρετικό βάρος ευθύνης το αξίωμα, αλλά από την άλλη θα αποδειχθεί αν είμαστε για τα δύσκολα. Εγώ νομίζω πως είμαστε για τα δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να εργαστούμε για να διατηρηθεί, όπως είπα χθες, και να επαυξηθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι’ αυτό θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με την ηγεσία και το σύνολο του εξαιρετικού έμψυχου υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη, από τώρα, καταβάλλουμε τις μεγάλες προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουμε σαν στρατιώτες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει κινητικότητα στο Αιγαίο κ. Υπουργέ.

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουν εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο προσωπικό τους. Ευχαριστώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ