Εθνικά θέματα

Π. Ρήγας: «Οι Τούρκοι να σταματήσουν να ξεπερνούν τα όρια»

«Όταν η Τουρκία αποφασίσει ότι θα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, δεν θα αμφισβητεί και δεν θα προκαλεί και δεν θα επιχειρεί μέσω της ισχύος να ξεπεράσει τα όσα προβλέπονται, τότε θα υπάρχει προοπτική να συζητήσουμε πολλά άλλα πράγματα αλλά και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουμε ότι μπορεί να υπάρχει μια λογική συνεννόησης και μέσω των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας στο ρ/φ σταθμό Αθήνα 9,84, απαντώντας σε ερώτηση για την προσπάθεια παρενόχλησης του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρωθυπουργός από τουρκικά αεροσκάφη.

Ο κ. Ρήγας πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τη μεριά της γείτονος και συμμάχου χώρας στο τι κάνει και πώς λειτουργεί. Θα πρέπει οι γείτονες να σταματήσουν να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο που πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια και σε επίπεδο ρητορείας και σε επίπεδο πρακτικής, όπως έγινε χθες.

Εμείς θα επιμείνουμε στην αποφασιστική και ψύχραιμη στάση μας, στάση που δίνει μήνυμα ειρήνης, μήνυμα φιλίας και ταυτόχρονα υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» κατέστησε σαφές

Σημειώνεται, ότι την περασμένη Πέμπτη διεξήχθη η άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής» στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους με τη συμμετοχή μονάδων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμημάτων ειδικών δυνάμεων, ενώ σήμερα έγινε γνωστό από το ΓΕΣ ότι ανήμερα του εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 ενεργοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης (ΔΑΕ) και τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) σε διάφορους σχηματισμούς της ελληνικής επικράτειας στο πλαίσιο ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

«Κακό που η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί και εντάσσει τα εθνικά θέματα στη μικροπολιτική της»

Περαιτέρω ο κ. Ρήγας σχολίασε ότι «είναι πολύ κακό αυτό που κάνει η αντιπολίτευση, να χρησιμοποιεί και να εντάσσει τα εθνικά θέματα στη μικροπολιτική της και στην αντιπαράθεση που επιδιώκει», δηλώνοντας ότι «εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία».

Όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι «θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Για εμάς η μάχη των ευρωεκλογών είναι βαθιά πολιτική. Συγκρούονται δύο κόσμοι ο κόσμος της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, απέναντι στο φάσμα των ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών, που εμφιλοχωρούν στην Ευρώπη και που σηκώνουν κεφάλι στην Ελλάδα με μεγάλη ευθύνη της ΝΔ.

Αυτοί οι δύο κόσμοι θα συγκρουστούν στις ευρωεκλογές», επανέλαβε. «Η ελληνική κοινωνία θα εκτιμήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση και να ατενίζει το μέλλον με διαφορετικό τρόπο, όλα αυτά που κατακτήθηκαν με την προσπάθεια του ελληνικού λαού.

Δεν θα επιτρέψει να επανέλθουν όσοι ευθύνονται για όλα αυτά».

Τέλος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «εναρμονιζόμαστε σε πολλά θέματα με το Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις και ταυτόχρονα επιχειρούμε να δώσουμε λύση σε μια σειρά θεμάτων τα οποία ταλαιπωρούν για χρόνια τους νέους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...