Εθνικά θέματα

Καμμένος: 600.000 τον χρόνο τα μυστικά κονδύλια του υπ. Αμυνας - Το δημοσίευμα που ανέβασε στο Twitter


Ενα δημοσίευμα ανήρτησε στο twitter του ο Πάνος Καμμένος με το οποίο απαντά εμμέσως για το πόσα είναι τα «απόρρητα» κονδύλια του υπουργείου Αμυνας.

Παίρνοντας θέση για πρώτη φορά δημοσίως στο μείζον θέμα που προέκυψε μετά την άγρια κόντρα του με τον Νίκο Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο -που οδήγησε στην παραίτηση του υπ. Εξωτερικών -ο κ. Καμμένος ανήρτησε δημοσίευμα του militaire.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες που προκύπτουν και από τον προϋπολογισμό, το ποσό που μπορεί να διαχειριστεί το ΥΠΕΘΑ κάθε χρόνο ως “απόρρητες δαπάνες” είναι 600 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά δίδονται με βάση τις εισηγήσεις υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων και όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και κάποια οροφή για κάθε πληρωμή, που προσδιορίζεται στις 5.000 ευρώ.

Κατά το ίδιο πάντα δημοσίευμα «απόρρητα κονδύλια έχει και το κάθε Γενικό Επιτελείο, με το ΓΕΣ να έχει τα περισσότερα και το ΓΕΝ και το ΓΕΑ να έχουν στα ταμεία τους πολύ λιγότερα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσά που δεν ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ. Τα δύσκολα χρόνια της κρίσης κάποια απ΄ αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες των ΕΔ. Μην πάει το μυαλό σας σε εξοπλισμούς. Υπήρξε περίπτωση που δεν υπήρχαν χρήματα για τον καθαρισμό σεντονιών σε νοσοκομείο των ΕΔ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ