Εθνικά θέματα

Αφιερωμένο στον κύριο Πάγκαλο: Η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων με αριθμούς (εικόνες)

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στην δημοσιότητα με συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Γεγονός είναι πως σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους κύκλοι, η ενόχληση από τα λεγόμενα πολιτικών προσώπων το τελευταίο διάστημα είναι σοβαρή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα γνωστοποιήθηκαν, οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς τους συνδράμουν τους αρμόδιους φορείς στο έργο της δασοπυρόσβεσης, των αεροδιακομιδών και του προσφυγικού ως εξής.

Ειδικότερα:

 • Κατά την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, από 1 Μαΐου έως σήμερα, έχει διατεθεί το ακόλουθο προσωπικό και μέσα για την κάλυψη αναγκών επιτήρησης και κατάσβεσης πυρκαγιών:
 1. 2.271 στελέχη για κατάσβεση πυρκαγιών και για στελέχωση περιπόλων.
 2. 956 οχήματα και μηχανήματα διαφόρων τύπων για κάλυψη αναγκών εποχούμενων περιπόλων και κατάσβεση πυρκαγιών.
 3. 470 έξοδοι εναερίων μέσων, διαφόρων τύπων, καλύπτοντας συνολικά 980 ώρες πτήσης για επιτήρηση και κατάσβεση πυρκαγιών.

Από την αρχή του έτους, έχουν πραγματοποιηθεί 1.593 ώρες πτήσεων εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, διαφόρων τύπων, σε 653 αποστολές αεροδιακομιδών 917 ατόμων που έχρηζαν ιατρικής συνδρομής.

 • Στην παρούσα περίοδο οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν 31 δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι από την έναρξη της εμπλοκής τους στην προσφυγική κρίση, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συνεισφέρει με:
 1. Την διάθεση μέσων του ΠΝ και της ΠΑ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών σε εθνικό και συμμαχικό επίπεδο, καθώς και σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης
 2. Την κατασκευή 50 δομών φιλοξενίας.
 3. Την ανάπτυξη 5.000 σκηνών και την τοποθέτηση 3.000 οικίσκων.
 4. Την δημιουργία 45.000 θέσεων φιλοξενίας.
 5. Την μεταφορά 17.000 τόνων υλικών.
 6. Την παροχή περίπου 15.000.000 μερίδων σίτισης στις δομές φιλοξενίας.
 7. Την διάθεση περίπου 250 στελεχών για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.
 8. Την καθημερινή υγειονομική υποστήριξη των δομών με ιατρούς και νοσηλευτές.

newsbeast.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ