Εθνικά θέματα

Κυβερνοεπίθεση DOS δέχθηκαν οι ιστοσελίδες του ΓΕΕΘΑ και του Υπ. Εθνικής Άμυνας

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο ΓΕΕΘΑ μελετούν με ενδιαφέρον ένα περιστατικό που περιγράφεται ανοικτά ως «κυβερνοεπίθεση» και καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής που πέρασε, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Επί περίπου δύο ώρες οι ιστοσελίδες του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δέχθηκαν 200.000 αιτήσεις για είσοδο στο περιεχόμενό τους, σύμφωνα με το tribune.gr

Προφανώς, οι ιστοσελίδες δεν είναι σχεδιασμένες για τέτοιο φόρτο κίνησης και επί περίπου δύο ώρες ήταν πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε καλόπιστο χρήστη να τις επισκεφθεί.

Τα 200.000 χτυπήματα δεν έγιναν από μία, αλλά από αρκετές χώρες και διευθύνσεις IP ανά τον κόσμο, κάτι που n αρμόδια Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας στα ΓΕΕΘΑ διερευνά.

Δεν ήταν n πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες γίνονται στόχος, ωστόσο η χρονική στιγμή κατά την οποία καταγράφηκε η συγκεκριμένη επίθεση δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το κέντρο συντονισμού της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Netanyahu
Μέση Ανατολή 0

Προειδοποίηση Μπίμπι σε Ερντογάν: Ισραηλινά μαχητικά διέλυσαν την αεροπορική βάση της «νέας» Συρίας 70 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα

Ηχηρό ράπισμα του Ισραήλ στην Τουρκία. Οκτώ ισραηλινοί πύραυλοι ισοπέδωσαν στρατιωτική βάση στη Συρία, αμέσως μετά την...