Εθνικά θέματα

Συναγερμό από τον Έβρο χτυπά ο Καμμένος ! «Η πατρίδα μας πρέπει να είναι σε εγρήγορση – Επικίνδυνο και ασταθές το τοπίο στη Μεσόγειο»

«Οι καιροί είναι δύσκολοι για την πατρίδα μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ, η πατρίδα μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση» είπε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από τον Εβρο και την στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων, σημαίνοντας συναγερμό για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο – επεσήμανε ο κ. Καμμένος -  η παρατηρούμενη αστάθεια στο εσωτερικό χωρών αυτής, με κορυφαία περίπτωση την αποτελμάτωση και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, οι κοινωνικοί και πολιτικοί κλυδωνισμοί στην Τουρκία και το προσφυγικό ζήτημα είναι παράγοντες που ενισχύουν τη γεωπολιτική θέση της χώρας, έχουν όμως διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ασταθές πολιτικό τοπίο, με πρόβλεψη για γενικότερη αστάθεια, με παράλληλη έξαρση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, αλλά και εθνοτικές συγκρούσεις, που προαναγγέλλουν ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις και διαμορφώνουν δεδομένα που επηρεάζουν άμεσα, την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και το διεθνές σύστημα ασφαλείας ευρύτερα».

«Η εθνική κυραρχία δεν διαπραγματεύεται»

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν αδιάλειπτα το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η εθνική κυριαρχία, η άσκηση της εξωτερικής κυβερνητικής μας πολιτικής δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν περιορίζεται και δεν συμπιέζεται», ενώ χαρακτήρισε ανυπολόγιστη την παροχή του κοινωνικού έργου που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας πως με τη συνδρομή τους στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αποτελούν μία διαχρονική σταθερά της ισχύος της χώρας.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί η προσφορά αυτού του κοινωνικού έργου των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκίνησε στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στον Έβρο, με τη δημιουργία σχολείων και με έργα της ΜΟΜΑ σε χωριά του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, «προκειμένου ν’ απεγκλωβίσουμε Έλληνες πολίτες που επί χρόνια ολόκληρα βρισκόντουσαν κάτω από την απειλή του προξενείου της γείτονας χώρας και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους μουσουλμάνους της Θράκης, που έχουν μέσα τους την ελληνική ταυτότητα και προσπαθούν από μόνοι τους πολλές φορές εγκαταλελειμμένοι και από το κράτος, να την κρατούν άσβεστη».

Ανακοίνωσε πως στον υπό κατάρτιση νέο σχεδιασμό του υπουργείου σε συνεργασία με τα Αρχηγεία, ο ρόλος των εθνοφυλάκων θα είναι ακόμη πιο ενεργός σε ασκήσεις, μέσα στη διαμόρφωση του αμυντικού δόγματος της χώρας και επανέλαβε πως ήδη σχεδιάζεται νέα ανακατανομή δυνάμεων στον Έβρο, που θα ενισχύσει την παρουσία των Ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή.

Αναφορικά με την άσκηση «Παρμενίων 2016», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνεχάρη τους υπεύθυνους για το σχεδιασμό και την εκτέλεσης μίας εντυπωσιακής και άρτιας όπως χαρακτηριστικά είπε άσκησης και δήλωσε πως «αποτελεί το επιστέγασμα του εκπαιδευτικού κύκλου των Ενόπλων Δυνάμεων, έλαβαν μέρος μονάδες και σχηματισμοί και των τριών κλάδων καλύπτοντας σχεδόν όλο το Αιγαίο και τον Έβρο» και σημείωσε πως «το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος και τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εθνικό χώρο και τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ