Εθνικά θέματα

Οι Τούρκοι διεκδικούν τον ιερό ναό της Υπαπαντής

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Μήλον της έριδος  μεταξύ τουρκικού κράτους και Προτεσταντών έγινε ο ιερός ναός της Υπαπαντής στα Κοτύωρα (τουρκιστί  Όρντου).  Ο Σύνδεσμος με την επωνυμία  Εκκλησία της Αγάπης  που δραστηριοποιείται   κυρίως στην περιοχή του Πόντου ζήτησε από το υπουργείο  πολιτισμού να τους παραχωρηθεί ο ιερός ναός της Υπαπαντής για την άσκηση των θρησκευτικών τους  καθηκόντων.

Όπως είναι γνωστό στην “ανεξίθρησκη, κοσμική”  Τουρκία απαγορεύεται η ανέγερση  Χριστιανικών ναών.  Οι Προτεστάντες  στην Τουρκία δεν έχουν δικούς τους ναούς και εκκλησιάζονται σε ειδικά διαμορφωμένα διαμερίσματα.  Έτσι η Εκκλησία της Αγάπης ζήτησε τον Ορθόδοξο ναό της Υπαπαντής που κοσμεί τα Κοτύωρα, για να τον χρησιμοποιήσει ξανά ως ιερό ναό.

Το αίτημα τους απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι ο χώρος αυτός που χρησιμοποιείται τώρα ως πολιτιστικό κέντρο , με απόφαση της διεύθυνσης πολιτισμού και τουρισμού της Νομαρχίας  θα μετατραπεί σε αρχαιολογικό μουσείο….

Μήπως θα ήταν καλύτερα να επιστραφεί στους δικαιούχους του; Ο κ. Ερντογάν δεν είναι αυτός που επαίρεται  για την επιστροφή των ακινήτων των Μειονοτήτων στα ιδρύματά τους;

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ