Εθνικά θέματα

Φυλούν καλά τις …τσιπούρες οι του ΝΑΤΟ.

Πολύ μεγάλες οι ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων από το πρωί σήμερα με περισσότερους από 3000 ανθρώπους μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι σήμερα, να έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης προσφύγων και λαθρομεταναστών στη Μόρια.

Πολλοί από αυτούς διασώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Στο μεταξύ και όλη μέρα χθες, μέχρι και σήμερα στις 9 το πρωί, στη Μόρια καταγράφηκαν 2.091 λαθρομετανάστες. Ενώ περίπου 300 παρέμειναν στον περιβάλλοντα χώρο του hot spot προκειμένου να καταγραφούν σήμερα.

«Οι ροές στη Λέσβο αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θέλουν να δράσουν στην κατεύθυνση του περιορισμού τους αλλά και της προστασίας της ζωής των ανθρώπων» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Ο ίδιος συνέχισε: «Μέσα σε τρεις μέρες οι περίπου 20 στο σύνολο τους καταγραφέντες το περασμένο διάστημα ξεπερνούν τις 6.000. Κι αυτό μόνο στη Λέσβο. Σε απόδειξη ότι η τουρκική πλευρά δεν θέλει να ελέγξει τα κυκλώματα των διακινητών».

ixnos

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...