Εθνικά θέματα

Η συρρίκνωση της Ελλάδας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Π. ΜΑΛΟΥΧΟΥ

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ολοκληρωτικά παρανοήσει.

Μετά τον αρμόδιο υπουργό Μουζάλα, και ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης μας εξηγεί, με μίαν απλότητα σα να μας λέει ότι θα οργανωθεί μια σχολική εκδρομή, ότι θα κλείσουν τα σύνορα της χώρας! Ετσι, απλά, σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Την ίδια ώρα, ο αρχιπατριώτης Καμμένος δίνει την… έγκρισή του στις νατοικές περιπολίες στο Αιγαίο – ε και να το χε κάνει οποιοσδήποτε άλλος τι θα του σερνε ο Καμμένος!...

Φυσικά, από όλα αυτά που σήμερα τα παρουσιάζουν ως δήθεν απλά και αυτονόητα ενώ κάθε άλλο παρά τέτοια είναι, η Ελλάδα θα βγει πολλαπλά και βαριά χαμένη. Απόλυτα ηττημένη.

Στην πραγματικότητα, ουδείς μπορεί να προσμετρήσει αυτή την ώρα τις συνέπιες όλων αυτών των εξελίξεων πάνω στο κουφάρι αυτής της χώρας.

Το βέβαιο είναι ότι τέτοιου μεγέθους και είδους συρρίκνωση δεν έχουμε ξαναζήσει.

Όμως γι αυτό μιλάμε πια: για εθνική συρρίκνωση, για κράτος παραδομένο, για απώλεια της κυριαρχίας. Επί δεξιοαριστεράς Τσιπροκαμμένων…

Και μάλιστα πότε; Στη στιγμή που η Ελλάδα είναι πτωχευμένη αλλά και που η Τουρκία έχει πάλι καταστεί δύναμη που θυμίζει τα επίπεδα ισχύος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – οι άνθρωποι ρίχνουν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος και δεν συμβαίνει τίποτα!

Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης. Και όπως πάρα πολλές φορές προσπάθησε αυτή η στήλη να εξηγήσει, ο κίνδυνος που διατρέχουμε είναι τεράστιος και, πλέον, είναι προ των πυλών:

Όπως ξυπνήσαμε ένα πρωί και μάθαμε ότι είμαστε πτωχευμένοι και θα υπαχθούμε στο διεθνή οικονομικό έλεγχο, έτσι και τώρα, ένα πρωί θα ξυπνήσουμε και θα μάθουμε ότι έχουμε χάσει ένα κομμάτι της πατρίδας μας και ότι, στην καλύτερη περίπτωση, αυτό θα υπάγεται σε κάποια μορφή διεθνούς κυριαρχίας – γράφτηκε εδώ ατέλειωτες φορές, αλλά ποιος ακούει.

Η Ελλάδα που θα παραδώσουμε δεν θα είναι, δυστυχώς, εκείνη που παραλάβαμε.

Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα μιας εθνικής καταστροφής που ακόμα δεν έχει εξελιχθεί, αλλά και που, όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς, πλέον, δεν μοιάζει να αποφεύγεται.

Κι όμως: για την κυβέρνησή μας, όλα αυτά μοιάζουν απλώς ρουτίνα.

Τραγωδία. Αληθινή.

tovima.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...