Τεχνολογία

Έρχονται νέα ελληνικά πλοία που θα μεταφέρουν... 8.400 αυτοκίνητα - Γιατί θα κάνουν τη διαφορά

Σημαντική ενίσχυση για τον στόλο της ναυτιλιακής εταιρεία Neptune Lines, της κορυφαίας ναυτιλιακής που διαχειρίζεται pure car carriers, πλοία δηλαδή που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την μεταφορά αυτοκινήτων και οχημάτων, συμφωνα με το carandmotor.gr

Η εταιρεία, συμφερόντων της Μελίνας Τραυλού, προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόσφατα προχώρησε στην παραγγελία ακόμα δύο ακόμα νέας γενιάς PCTC (Pure Car Truck Carriers -πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών) στο πλαίσιο του “Genesis Project”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το λόγω πρότζεκτ η Neptune Lines καταδεικνύει την ηγετική της θέση στον κλάδο, και η ναυπήγηση των δύο πλοίων ενισχύει τη δέσμευση της εταιρείας να οδηγήσει τον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών στη νέα εποχή της βιωσιμότητας και των προηγμένων τεχνολογιών.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η παραγγελία δύο ακόμα πλοίων μέσω του πρότζεκτ, άρα o συνολικός αριθμός των παραγγελιών της εταιρείας μέσω του Genesis Project αυξάνεται σε τέσσερα πλοία.

Η τελευταία παραγγελία αφορά σε δύο πλοία που μπορούν να μεταφέρουν έως και 4.200 αυτοκίνητα έκαστο και κινούνται από Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNF), έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να «καταναλώσουν» και συμβατικό ναυτιλιακό καύσιμο.

Σύμφωνα με στελέχη του ναυτιλιακού κλάδου, το LNF διαδραματίζει ίσως τον πιο καθοριστικό ρόλο στην απαλλαγή της παγκόσμιας ναυτιλίας από τις ανθρακούχες εκπομπές, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως και 23% συγκριτικά με τα συμβατικά ναυτιλιακά καύσιμα.

Τα δύο νέα πλοία της Neptune Lines θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 36% περισσότερο φορτίο σε σχέση με τα υπάρχοντα πλοία του βασικού στόλου, την ίδια ώρα που συμμορφώνονται με τους παγκόσμιους στόχους απανθρακοποίησης του κλάδου.

Και τα τέσσερα πλοία που έχει παραγγείλει η Neptune Lines μέσω του Genesis Project σχεδιάζονται από κοινού με την Deltamarin, ενώ διατηρείται η συνεργασία με το ναυπηγείο Fujian Mawei στην Κίνα για την κατασκευή τους, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας. Η παράδοση των πλοίων αναμένεται το 2027.

Όπως ανακοίνωσε, η Neptune Lines έχει επιδείξει αξιοσημείωτη βελτίωση στις περιβαλλοντικές επιδόσεις της, που αποδεικνύεται από τη μείωση της έντασης του άνθρακα κατά 52% στο τέλος του 2023, σε σύγκριση με το 2008, ενώ η τροχιά αυτή αναμένεται να συνεχιστεί για την περαιτέρω βελτίωση των περιβαλλοντικών της επιδόσεων.

Η Neptune Lines διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο δρομολογίων, σε περισσότερα από 40 λιμάνια σε 27 χώρες και μετράει 3.000 ελλιμενισμούς και 1,6 εκατομμύρια μίλια σε ετήσια βάση, σε Βόρεια Ευρώπη, Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα αλλά και Άπω Ανατολή. Μόνο το 2023, η εταιρεία μετέφερε 1,7 εκατ. οχήματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ