Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

Τι μας περιμένει! Απολύσεις τεχνητής νοημοσύνης Google το 2024 για 30.000 θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι απολύσεις τεχνητής νοημοσύνης της Google το 2024 θα πλήξουν 30000 άτομα και ενδέχεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα.

Η Google βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ουσιαστικής αναθεώρησης στο τμήμα πωλήσεων διαφημίσεων, επηρεάζοντας δυνητικά ένα σημαντικό εργατικό δυναμικό 30.000 εργαζομένων. Αυτός ο σαρωτικός μετασχηματισμός ανταποκρίνεται στα πρόσφατα βήματα της Google στην τεχνητή νοημοσύνη, ιδίως στην ενσωμάτωση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στο εργαλείο διαφημίσεων Performance Max, όπως αναφέρει το techwar.gr

Η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης της μονάδας πωλήσεων διαφημίσεων δόθηκε εσωτερικά από τον Sean Downey, Πρόεδρο της Google για την Αμερική και τους Παγκόσμιους Συνεργάτες, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, βασικές λεπτομέρειες σχετικά με το εάν αυτή η αναδιοργάνωση θα μεταφραστεί σε πρόσθετες περικοπές θέσεων εργασίας παραμένουν άγνωστες.

Google AI Layoffs 2024: Η τεχνητή νοημοσύνη ευθύνεται

Η έγχυση παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά στο εργαλείο Performance Max, όχι μόνο υπόσχεται προηγμένες δυνατότητες, αλλά σηματοδοτεί επίσης την πιθανότητα σημαντικής μετατόπισης θέσεων εργασίας και επαναβαθμονόμησης του εργατικού δυναμικού. Αυτό δεν είναι απλώς ένας τεχνολογικός άξονας. σηματοδοτεί την ευρύτερη στροφή της Google προς το να γίνει μια παραγωγική οντότητα που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη. Αναμένετε περισσότερα μετασχηματιστικά νέα καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, αναγνωρίζοντας ότι, ενώ ορισμένες θέσεις εργασίας ενδέχεται να καταργηθούν σταδιακά, θα προκύψουν νέες ευκαιρίες.

Πέρα από την τεχνολογική ορολογία, ο Sean Downey, επικεφαλής πωλήσεων διαφημίσεων για μεγάλους λογαριασμούς στις ΗΠΑ, άφησε να εννοηθεί αυτή η αναδιοργάνωση, λέει Οι άνθρωποι έχουν σημασία. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η ομάδα πωλήσεων διαφημίσεων, όπου η Google αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Φέτος παρουσιάστηκε η εισαγωγή διαφημίσεων με τεχνητή νοημοσύνη, που υπόσχονται μια πιο διαδραστική εμπειρία στο Google Ads, βελτιστοποιώντας τη δημιουργία καμπανιών αναλύοντας ιστοτόπους και δημιουργώντας αυτόνομα λέξεις-κλειδιά, τίτλους και γραφικά.

Απολύσεις T-Mobile 2023 αγγίζει 5.000 εργαζόμενους

Σύμφωνα με Μένταη αναφορά από το The Information υπογραμμίζει ότι η αυξανόμενη υιοθέτηση του Performance Max από τους διαφημιστές έχει μειώσει την ανάγκη για εξειδικευμένους υπαλλήλους που είναι αφοσιωμένοι στην πώληση διαφημίσεων για συγκεκριμένες υπηρεσίες της Google όπως το YouTube, το Search, το Display, το Discover, το Gmail και οι Χάρτες.

Περισσότερες απολύσεις τεχνητής νοημοσύνης: Απολύσεις Microsoft, απολύσεις Duolingo

Στο ευρύτερο τεχνολογικό τοπίο, η κίνηση της Google απηχεί μια αυξανόμενη τάση. Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα μια σημαντική μείωση του εργατικού δυναμικού, καταργώντας 10.000 θέσεις εργασίας για να προσαρμοστεί στις αλλαγές στις δαπάνες του cloud computing και να προετοιμαστεί για πιθανή οικονομική ύφεση. Αυτή η τάση απολύσεων εκτείνεται πέρα ​​από την Google και τη Microsoft, με την Duolingo, μια εξέχουσα πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών, να επιλέγει επίσης την τεχνητή νοημοσύνη και όχι τους ανθρώπινους μεταφραστές.

Απολύσεις Nokia 2023 να χτυπήσει 14.000 υπαλλήλους

Οι αριθμοί των μεγαλύτερων τεχνολογικών απολύσεων το 2022 ήταν:

  • Meta απολύσεις 2022: 11.000
  • Απολύσεις Amazon 2022: 10.000
  • Πρόωρες απολύσεις 2022: 6.000
  • Απολύσεις Getir 2022: 4.480
  • Απολύσεις Twitter 2022: 3.700
  • Bytedance απολύσεις 2022: 3600
  • Απολύσεις Salesforce 2022: 2.100
  • Απολύσεις ριγέ 2022: 1.100
  • Απολύσεις Coinbase 2022: 1.100
  • Απολύσεις Microsoft 2022: 1.000
  • Απολύσεις Netflix 2022: 450
  • Απολύσεις Tesla 2022: 229

Στον απόηχο αυτών των αλλαγών, όπως οι απολύσεις τεχνητής νοημοσύνης της Google το 2024, η τεχνολογική βιομηχανία διανύει μια μεταμορφωτική περίοδο όπου η τεχνητή νοημοσύνη αυτοματοποιεί όλο και περισσότερο τις εργασίες που παραδοσιακά χειρίζονται οι άνθρωποι. Καθώς βλέπουμε αυτές τις αλλαγές, ο κλάδος προσαρμόζεται στις νέες τεχνολογίες και αντιμετωπίζει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις στην απασχόληση και στο ευρύτερο τοπίο του εργατικού δυναμικού. Μείνετε συντονισμένοι καθώς ο τομέας της τεχνολογίας συνεχίζει να εξελίσσεται, δημιουργώντας προκλήσεις και ευκαιρίες στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακόμη περισσότερες απολύσεις είναι στον ορίζοντα με τις επερχόμενες καινοτομίες AI

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ κάνει την ανθρώπινη ζωή πιο αποτελεσματική, εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις ευκαιρίες εργασίας. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, σημαίνει συχνά λιγότερες παραδοσιακές θέσεις εργασίας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να προαναγγέλλει την εισαγωγή νέων επαγγελμάτων και ρόλων. Προς το παρόν, η αυξανόμενη κυριαρχία της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους κλάδους θέτει προκλήσεις στην αγορά εργασίας, οδηγώντας δυνητικά σε προσωρινή κάμψη των ευκαιριών απασχόλησης.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ