Τεχνολογία

Ποδήλατο που κινείται με υδρογόνο «πιάνει» τα 25 χλμ. την ώρα

Σύμφωνα με το Pro TV News, τρεις φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Politehnica πέτυχαν να ολοκληρωθεί το έργο σε 6 μήνες. Οι φοιτητές τροποποίησαν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, από το οποίο κράτησαν τον σκελετό και πάνω στο οποίο τοποθέτησαν έναν μηχανισμό που σκέφτηκαν. Το ποδήλατο ξεκινάει με το πάτημα ενός κουμπιού, σύμφωνα με την ερτ

Ο κύλινδρος που χρησιμοποιείται είναι φτιαγμένος ειδικά για αυτό το ποδήλατο. Το δοχείο χωράει 0,9 κυβικά μέτρα υδρογόνου, το οποίο εξασφαλίζει αυτονομία μιας ώρας και μέγιστη ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρα.

«Σκέφτηκα επίσης πολύ πώς να βάλω αυτό το δοχείο. Ήταν πολύ περίπλοκο να τακτοποιήσω τα πάντα σε ένα κουτί έτσι ώστε να είναι εύκολο στο χειρισμό. Δεν πρέπει  να ταρακουνηθεί πολύ δυνατά, και πρέπει να κάτσει  με έναν συγκεκριμένο τρόπο», εξήγησε ένας από τους φοιτητές που συμμετείχαν στο project.

Το ποδήλατο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ρουμανικού Δικτύου για Νέες Ενεργειακές Λύσεις (RONNES), που συντονίζει το Πολυτεχνείο της Τιμισοάρα, με εταίρους τη Σχολική Επιθεώρηση της Κομητείας Timiș και τη Σχολική Επιθεώρηση της κομητείας Hunedoara, ύψους 185.225 ευρώ, χρηματοδοτείται από τα νορβηγικά ταμεία υπό τον συντονισμό της Innovation Norway.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στο RONNES Project, οι φοιτητές απέκτησαν γνώσεις σχετικές για τη χρήση υδρογόνου, τα ειδικά εξαρτήματα για το σύστημα παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου, καθώς και τις ειδικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν την προσαρμογή ενός ηλεκτρικού οχήματος σε πηγή ενέργειας με βάση το υδρογόνο. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, θα εξεταστεί η χρήση της γνώσης που αποκτήθηκε στην ανάπτυξη τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων.

Το ποδήλατο υδρογόνου που κατασκεύασαν οι τρεις φοιτητές από την Τιμισοάρα κόστισε 10.000 ευρώ και έχει τελική ταχύτητα  τα 25 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...