τεχνητή νοημοσύνη
Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

Προειδοποίηση από ειδικούς της τεχνολογίας! Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση της ανθρωπότητας

Αρκετά στελέχη από εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνητή νοημοσύνη (AI), συμπεριλαμβανομένου του Sam Altman, Διευθύνοντος Συμβούλου του OpenAI, ενώθηκαν με ειδικούς και καθηγητές την Τρίτη για να εκφράσουν ανησυχία για τον «αυξανόμενο κίνδυνο εξαφάνισης της ανθρωπότητας λόγω AI», ρωτώντας πολιτικούς.

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει να λάβουν αυτή την απειλή στα σοβαρά και να τη θεωρήσουν τόσο σοβαρή με την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου ή μιας πανδημίας, αναφέρει το Reuters.

Ο κίνδυνος εξαφάνισης της ανθρωπότητας λόγω τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα, όπως και οι άλλοι σοβαροί κίνδυνοι για ολόκληρη την ανθρώπινη κοινωνία, όπως οι πανδημίες ή ο πυρηνικός πόλεμος», σύμφωνα με τους 350 υπογράφοντες μιας ανοιχτής επιστολής που δημοσιεύτηκε από το μη κερδοσκοπικό Κέντρο για την τεχνητή νοημοσύνη.

Μαζί με τον Altman, αυτή η επιστολή υπογράφηκε από τους διευθυντές των εταιρειών AI DeepMind και Anthropic, καθώς και διευθυντές από τη Microsoft και την Google. Στη λίστα των υπογραφών είναι επίσης ο Geoffrey Hinton και ο Yoshua Bengio - δύο από τους λεγόμενους «νονούς της τεχνητής νοημοσύνης», που έλαβαν το βραβείο Turing το 2018 για τη δουλειά τους στον τομέα, καθώς και πολλοί καθηγητές από πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ ή Tsinghua, από την Κίνα.

Σε δελτίο τύπου της οργάνωσης CAIS, επικαλείται την περίπτωση της εταιρείας Meta, όπου εργάζεται ο τρίτος «νονός» της τεχνητής νοημοσύνης, Yann LeCun. Κανένας εκπρόσωπος αυτής της εταιρείας δεν ήθελε να υπογράψει την ανοιχτή επιστολή.

Τον Απρίλιο, ο Elon Musk και άλλοι ειδικοί στον τομέα ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για τους κινδύνους για την κοινωνία ως σύνολο από αυτήν την τεχνολογία. Φυσικά, η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια τεχνολογία που μπορεί να είναι επαναστατική σε τομείς όπως η ιατρική, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εισβολές στην προσωπική ζωή των ανθρώπων, μπορεί να αποτελέσει τη βάση ισχυρών εκστρατειών παραπληροφόρησης και μπορεί να προκαλέσει νέα προβλήματα όταν οι έξυπνες μηχανές θα σκεφτούν για αυτούς.

Ένας από τους πρωτοπόρους αυτού του τομέα (και που υπέγραψε την επιστολή) ο Geoffrey Hinton είπε πρόσφατα στο Reuters ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι "πιο επείγουσα απειλή" για την ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...