Τεχνολογία

SpaceX: Εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του ο πύραυλος

Εξερράγη τελικά ο πύραυλος Starship που έχει κατασκευάσει η SpaceX του Έλον Μασκ, στη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση που προσπάθησε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος σχεδιάζει να αλλάξει το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο πύραυλος που κοστίζει 3 δισεκατομμύρια δολάρια εκτοξεύτηκε από την Μπόκα Τσίκα στο Τέξας, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης:

Εντούτοις, πριν προλάβει να φτάσει στο διάστημα, ο πύραυλος εξερράγη, με αποτέλεσμα να αποτύχει για ακόμη μία φορά το εγχείρημα του Έλον Μασκ, καθώς η προηγούμενη εκτόξευση αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Δείτε την εκτόξευση:

Τι σηματοδοτεί αυτό το εγχείρημα

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, το Starship έχει κατασκευαστεί για να μεταφέρει τους πρώτους αστροναύτες στον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2030.

Η δημιουργία του είναι μέρος του μεγαλειώδους οράματος του δισεκατομμυριούχου να κάνει τους ανθρώπους ένα «πολυπλανητικό είδος», πρώτα ξεκινώντας μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη και φτάνοντας στο σημείο να χτιστούν πόλεις εκεί.

Το σκεπτικό του Έλον Μασκ, είναι ότι αν υπήρχε ποτέ μια παγκόσμια αποκάλυψη στη Γη, η ανθρώπινη φυλή θα είχε περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει, εάν οι άνθρωποι ζούσαν σε διαφορετικούς κόσμους στο ηλιακό σύστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ