Τεχνολογία

Έβαλαν το ChatGPT στο πιο ρεαλιστικό ρομπότ που έχει φτιαχτεί ποτέ!

Όπως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, το τρομερά ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT-3.5/ GPT-4 της OpenAI, το οποίο ενσωματώνεται και από το viral chatbot ChatGPT, χρησιμοποιήθηκε τώρα για να δώσει φωνή, λογισμό και σκέψεις στα ανθρωπόμορφα ρομπότ Ameca της Engineered Arts.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρία που κατασκευάζει ρομπότ ανάρτησε ένα νέο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, το οποίο δείχνει ένα Ameca ρομπότ να κάνει κανονική συζήτηση με άνθρωπο, ακούγοντας τον και απαντώντας του σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας την ίδια AI με το ChatGPT. Ναι, το βίντεο δεν είναι CGI, αλλά το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ρομπότ της Ameca είναι σε θέση να συνδυάσουν χειρονομίες με διάφορες εκφράσεις του προσώπου για να μιμηθούν για παράδειγμα το ανθρώπινο χασμουρητό, να ανασηκώσουν τους ώμους τους, να δείξουν κάτι, να χαιρετήσουν, να μείνουν με το στόμα ανοιχτό, να κλείσουν το μάτι, καθώς και πολλές ακόμη ανθρώπινες συνήθειες. Το hardware των Ameca περιλαμβάνει και αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθούν την κίνηση σε ολόκληρο το δωμάτιο που βρίσκονται, με κάμερες και στα δύο μάτια τους και μια κάμερα υψηλής ανάλυσης τοποθετημένη στο στήθος τους. Τέλος, διαθέτουν και τεχνολογία ανίχνευσης χεριών, αλγόριθμο αναγνώρισης φωνής και πολλές άλλες τεχνολογίες, αφού στόχος της Engineered Arts είναι να αγγίξει νέα ορόσημα όσον αφορά την αλληλεπίδραση των ανθρώπων και των μηχανών.

Το βίντεο της εταιρίας έγινε κατευθείαν viral, με πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές στο YouTube και μπορείτε να το δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ