Τεχνολογία

Στα «σκαριά» της Apple η μάσκα μικτής πραγματικότητας - Τι θα περιλαμβάνει

Η Apple προγραμμάτισε το ετήσιο Worldwide Developers Conference, γνωστότερο ως WWDC, να ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, κατά την διάρκεια του οποίου σχεδιάζει να αποκαλύψει τη μάσκα μικτής πραγματικότητας, το πρώτο σημαντικό νέο προϊόν μετά το ντεμπούτο του «έξυπνου» ρολογιού της εταιρείας πριν από 8 χρόνια.

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Καλιφόρνια.

Reality One ή Reality Pro

«Το WWDC23 θα είναι το μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό συνέδριό μας μέχρι τώρα, και ανυπομονούμε να δούμε πολλούς από εσάς διαδικτυακά και προσωπικά σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση!» είπε η Σούζαν Πρέσκοτ, αντιπρόεδρος προγραμματιστών της Apple.

Στο επίκεντρο της ατζέντας μάσκα mixed reality, που πιθανότατα θα ονομαστεί Reality One ή Reality Pro, όπως ανέφερε το Bloomberg News. Η Apple θα παρουσιάσει επίσης και το  λειτουργικό σύστημα xrOS της συσκευής.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να λανσάρει τις επόμενες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων iPhone, iPad, Mac και Apple Watch στην εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικτή πραγματικότητα

Η μάσκα θα βάλει την Apple στο «παιχνίδι» της μικτής πραγματικότητας, μια κατηγορία που εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Η Apple επιδιώκει να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές με ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που μπορεί να κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια αλλά περιλαμβάνει πολλές νέες τεχνολογίες. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού θα χρησιμοποιεί συνδυασμό ελέγχου με τα μάτια και το χέρι, θα διαθέτει ένα ενσωματωμένο App Store και θα προσφέρει FaceTime που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα και τρισδιάστατες εκδόσεις βασικών εφαρμογών της Apple.

Το προϊόν της Apple θα περιλαμβάνει πολλές εξωτερικές κάμερες και θα συνδυάζει εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα.

Η τεχνολογία μικτής πραγματικότητας από άλλες εταιρείες άργησε να… «πιάσει», επομένως η Apple θα πρέπει να πεισει για το γιατί η προσέγγισή της είναι ανώτερη. Το WWDC θα μπορούσε να είναι η ιδανική ευκαιρία για μια τέτοια ανακοίνωση, δεδομένου του πλήθους που το παρακολουθεί και της ευκαιρίας για τους προγραμματιστές να εξερευνήσουν την τεχνολογία κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple πραγματοποίησε μια σειρά από επιδείξεις της νέας συσκευής στα 100 πιο σημαντικά στελέχη της εταιρείας.

Η εταιρεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τη διάσκεψη για να θέσει τις βάσεις για επερχόμενες αλλαγές στα λειτουργικά της συστήματα, προκειμένου να συμμορφωθεί με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές και άλλους επερχόμενους νόμους που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν την εξουσία της. Η εταιρεία σχεδιάζει μια μελλοντική έκδοση του iOS 17 για την υποστήριξη εξωτερικών εφαρμογών και μεγαλύτερη διαλειτουργικότητα με υπηρεσίες τρίτων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ