Τεχνολογία

Το Curiosity της NASA αποκάλυψε το ηλιοβασιλέμα από τον πλανήτη Άρη

Το Curiosity της NASA ανέλαβε δράση φέρνοντας στο φως εικόνες «από άλλο πλανήτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι η πρώτη φορά που οι ακτίνες του ήλιου φαίνονται τόσο καθαρά στον Άρη και χάρη στο Curiosity της NASA, το οποίο προσγειώθηκε στον γειτονικό μας πλανήτη το 2012, η στιγμή αυτή καταγράφηκε.

Τα περισσότερα σύννεφα στον Άρη αιωρούνται όχι περισσότερο από 37 μίλια (60 χιλιόμετρα) πάνω από το έδαφος και αποτελούνται από πάγο νερού. 

Η πιο πρόσφατη έρευνα του Curiosity βασίζεται στις παρατηρήσεις του 2021 για νυχτερινά σύννεφα και αυτό επειδή, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο όπως στη Γη, τα σύννεφα παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τους επιστήμονες που ελπίζουν να καταλάβουν περισσότερα για τον καιρό του πλανήτη.

 Οι ειδικοί μπορούν να μάθουν πολλά για την ατμόσφαιρα του Άρη, συμπεριλαμβανομένων των ταχυτήτων του ανέμου και των τρεχουσών θερμοκρασιών, με βάση το πότε και πού σχηματίζονται τα σύννεφα.

Οι ασπρόμαυρες κάμερες πρόσφεραν στους επιστήμονες την ευκαιρία να μελετήσουν τη δομή ενός σύννεφου καθώς κινείται, ενώ το χρώμα τους επιτρέπει να δουν πώς μεγαλώνουν τα σωματίδια του σύννεφου με την πάροδο του χρόνου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ