Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη: Έτσι θα ήταν η Αρχαία Ελλάδα αν υπήρχε ακόμα και σήμερα

Τον περασμένο μήνα είχε κάνει το γύρο των social media η απεικόνιση της αρχαίας Αιγύπτου, εάν εκείνος ο λαμπρός πολιτισμός δεν είχε πέσει ποτέ και υπήρχε ακόμα, πάντοτε φυσικά χάρη στην "φαντασία" της τεχνητής νοημοσύνης. 

Τώρα, μια νέα απεικόνιση από την ΑΙ έρχεται για να εντυπωσιάσει και να γίνει viral, καθώς φαντάζεται πως θα ήταν η αρχαία Ελλάδα εάν υπήρχε μέχρι και σήμερα και άκμαζε φυσιολογικά ο πολιτισμός της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έγινε και στην περίπτωση της Αιγύπτου, έτσι και εδώ η ΑΙ "βλέπει" την αρχαία Ελλάδα ως έναν πολιτισμό με ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία

Πέραν από τα τεράστια κτίσματα και αγάλματα, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας και των υπολογιστών ωθεί την ΑΙ να φανταστεί αρχαιοελληνικού σχεδιασμού smartphones, διαστημόπλοια, μουσεία, πανοπλίες και ρομπότ, που μοιάζουν να είναι βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας. 

Όσο εντυπωσιακές κι αν είναι οι απεικονίσεις της τεχνητής νοημοσύνης, που πάντοτε ο ανθρώπινος παράγοντας δίνει τις εντολές για να τις "ζωγραφίσει", δεν παύει να φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία στο προσκήνιο με ενδιαφέρον τρόπο. 

Δείτε το βίντεο με το σχετικό υλικό: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ