Τεχνολογία

Gov.gr: Νέο email – απάτη για δήθεν «επιστροφή χρημάτων»

Στο email – απάτη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία του τρέχοντος λογαριασμού σας», ζητώντας παρακάτω από τον χρήστη που το λαμβάνει, να κάνει κλικ σε ένα link και να δώσει τα τραπεζικά του στοιχεία.

Παρακάτω, μάλιστα, υπάρχει και τηλέφωνο επικοινωνίας, το οποίο αν ψάξει κάποιος στο Google θα διαπιστώσει ότι παραπέμπει σε γραμμή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αφενός δεν έχει καμία σχέση με την εφορία αφετέρου η επικοινωνία με τους πολίτες για τυχόν επιστροφή φόρου γίνεται μέσω λογιστών ή επίσημων φορέων και όχι μέσω ενός απλού email.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, αν παρατηρήσει κανείς, η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα είναι ξεκάθαρα ψεύτικη, άσχετα αν εμφανίζει το όνομα gov.gr και χρησιμοποιεί τα χρώματα μπλε και άσπρο για να «ντύσει» το δήθεν κείμενο.

Δείτε το email – απάτη:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...