Τεχνολογία

Twitter: Νέος γύρος απολύσεων αναμένεται την Δευτέρα

Ο Μασκ ξεκίνησε την εκκαθάριση την περασμένη εβδομάδα απολύοντας το μισό προσωπικό και στη συνέχεια έστειλε στους εργαζομένους τελεσίγραφο: είτε θα μείνετε και θα εργαστείτε περισσότερες ώρες σε ένα πολύ πιο αυστηρό και απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον υπό τη νέα πλέον ιδιοκτησία της πλατφόρμας, είτε θα αποχωρήσετε παίρνοντας την αποζημίωση.

Περισσότεροι απ΄ό,τι αναμενόταν εργαζόμενοι σε τεχνικά πόστα επέλεξαν να αποχωρήσουν συγκριτικά με αυτούς που απασχολούνται στον χώρο των πωλήσεων και αντίστοιχους ρόλους, σύμφωνα με πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Επιπλέον περικοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή, ο Μάσκ ζήτσε από τους επικεφαλής των παραπάνω τμημάτων να δρομολογήσουν περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας. Η Ρόμπιν Γουίλερ, που είναι υπεύθυνη του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ, αρνήθηκε να συμφωνήσει σε αυτό, το ίδιο και η Μάγκι Σανιγουίκ που διευθύνει το τμήμα συνεργασιών. Ως εκ τούτου και οι δύο έχασαν τις θέσεις εργασίας τους, σύμφωνα πάντα με τις πηγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter, το οποίο δεν διαθέτει πλέον τμήμα επικοινωνίας, απέφυγε κάθε σχόλιο επ΄αυτού.

Η Γουίλερ είχε δηλώσει στις αρχές του μηνός ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από το Twitter, όμως μεταπίστηκε να μείνει, σύμφωνα με τις πηγές. Βοήθησε τον Μασκ να επικοινωνήσει με τους διαφημιζόμενους οι οποίοι ανησυχούσαν για τις νέες πολιτικές που σκόπευε πλέον να ακολουθήσει το Twitter. Αρκετά μεγάλα ονόματα από τον χώρο των επιχειρήσεων έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σταμάτησαν τις διαφημιστικές δαπάνες τους στο Twitter.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ