Τεχνολογία

Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά σας δεδομένα; Αυτός είναι ο δείκτης τιμών του Dark Web για το 2022

Γνωρίζατε ότι το διαδίκτυο με το οποίο είστε εξοικειωμένοι είναι μόνο το 10% των συνολικών δεδομένων που αποτελούν τον Παγκόσμιο Ιστό;

Όπως αναφέρει η Κάρμεν Ανγκ (Carmen Ang) της Visual Capitalist παρακάτω, ο υπόλοιπος ιστός είναι κρυμμένος από κοινή θέα και απαιτεί ειδική πρόσβαση για προβολή. Είναι γνωστό ως Deep Web, και φωλιασμένο πολύ κάτω στα βάθη του είναι ένα σκοτεινό, μερικές φορές επικίνδυνο μέρος, γνωστό ως darknet ή Dark Web.

Αυτό το γράφημα του Ενρίκε Μεντόζα (Enrique Mendoza) μας παρέχει μια ματιά σε αυτό το άγνωστο μέρος του Διαδικτύου, δείχνοντάς μας μερικά από τα κοινά είδη που πωλούνται εκεί και πόσο κοστίζουν συνήθως.

Μια σύντομη εισαγωγή στο Dark Web

Πριν βουτήξετε, αξίζει να γνωρίζετε γρήγορα τι είναι το Dark Web και πώς συνήθως οι άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση σε αυτό.

Σε αντίθεση με τον συνηθισμένο ιστό (που είναι επίσης γνωστός ως Surface Web), δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Dark Web μέσω ενός κανονικού προγράμματος περιήγησης όπως το Chrome ή το Safari. Αντίθετα, οι χρήστες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό ανώνυμα μέσω ενός προγράμματος περιήγησης Tor.

Το Tor, το οποίο είναι συντομογραφία του "The Onion Router", είναι μια ειδική πύλη που συνδέει τους χρήστες με ιστοσελίδες του Dark Web με έναν περίπλοκο τρόπο που προστατεύει τελικά την ταυτότητα του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους ανώνυμα.

 

Το Dark Web μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για παράνομη δραστηριότητα, όπου οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν πράγματα και "υπηρεσίες", όπως δολοφονίες επί πληρωμή, ναρκωτικά, κακόβουλο λογισμικό και προσωπικά στοιχεία άλλων ανθρώπων.

Ανάλυση Τιμών Προϊόντος

Πόσο αξίζουν τα προσωπικά σας στοιχεία στο Dark Web; Αυτό το γράφημα χρησιμοποιεί δεδομένα από τον Δείκτη Τιμών Προϊόντων Dark Web 2022 για να ανακαλύψει αυτό και πολλά άλλα.

Αυτή η ετήσια έκθεση του privacyaffairs.com παρέχει πληροφορίες για μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα που διατίθενται προς πώληση στο Dark Web, όπως δεδομένα πιστωτικών καρτών, πλαστά έγγραφα και παραβιασμένες πληροφορίες, και παραθέτει τη μέση τιμή κάθε προϊόντος.

Αν και αυτή η λίστα απέχει πολύ από το να είναι εξαντλητική και όχι η μόνη μέτρηση των τιμών του Dark Web, η αναφορά μας δίνει μια ματιά σε μια κρυφή διαδικτυακή περιοχή που είναι εξαιρετικά άγνωστη σε πολλούς από εμάς. Εδώ είναι τα 10 πιο πολύτιμα αντικείμενα...

Ένα από τα πιο ακριβά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σύνολο δεδομένων είναι το κακόβουλο λογισμικό premium, το οποίο κοστίζει περίπου 5.500 $ ανά 1.000 εγκαταστάσεις. Ενώ το κόστος για premium κακόβουλο λογισμικό είναι βαρύ, εξακολουθούν να υπάρχουν δισεκατομμύρια επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού που συμβαίνουν κάθε χρόνο που προκαλούν τεράστια χρηματική ζημιά.

Στο άλλο άκρο του φάσματος υπάρχουν στοιχεία λογαριασμού Paypal, στοιχεία σύνδεσης Netflix ή κλεμμένα στοιχεία πιστωτικής κάρτας (πλήρης με CVV) όλα διαθέσιμα για λιγότερο από 20 $.

Πώς να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία

Καθώς η γραμμή μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού πεδίου γίνεται όλο και πιο θολή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τον εαυτό σας και τα προσωπικά σας στοιχεία από κλοπή ταυτότητας.

Σύμφωνα με την Privacy Affairs, υπάρχουν πολλά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να δεχθείτε εισβολή. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ενός VPN κάθε φορά που έχετε πρόσβαση σε δημόσιο Wi-Fi, τη χρήση διαφορετικών κωδικών πρόσβασης για διαφορετικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς και την επένδυση σε λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό για την καταπολέμηση ανεπιθύμητων επισκεπτών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ