Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

Τα 15 από τα πιο περίεργα όπλα στην ιστορία

Οι εφευρέσεις τους οδήγησαν σε μερικά απολύτως καταστροφικά όπλα, όπως πιστόλια ή τανκς. Ωστόσο, υπήρχαν ορισμένες πιο περίεργες εφευρέσεις που χρησιμοποιήθηκαν (ή έμελλαν να χρησιμοποιηθούν) ως όπλα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα 15 πιο περίεργα όπλα στην ιστορία.

Γάντι στιλέτο

Είναι επίσης γνωστό ως στιλέτο διάτρησης. Το όπλο περιλάμβανε ένα στιλέτο ώθησης που εκτεινόταν από δερμάτινο ή μεταλλικό μανίκι. Σχεδιάστηκε για μάχη σώμα με σώμα, στην οποία εκείνος που το φορούσε έριχνε θανατηφόρες γροθιές στον αντίπαλό του.

 

Το «νύχι» του Αρχιμήδη

Αυτό το περίεργο όπλο ήταν ουσιαστικά ένα σιδερένιο νύχι που επινοήθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες για να υπερασπιστούν τα τείχη της πόλης των Συρακουσών από ναυτικές επιθέσεις. Το αρχαίο όπλο ήταν ένα είδος γερανού εξοπλισμένο με ένα άγκιστρο. Αυτός ο μηχανισμός επέτρεπε στο όπλο να σηκώσει το πλοίο που έκανε την επίθεση έξω από το νερό, ώστε τελικά να ανατραπεί.

 

Το όπλο του ήλιου

Οι Ναζί σχεδίαζαν να κατασκευάσουν ένα όπλο που θα εκμεταλλευόταν τη θερμότητα από τον ήλιο. Η συγκεντρωμένη θερμότητα θα χρησιμοποιούνταν για να κάψει πόλεις και να βράσει σημαντικές πηγές νερού. Σύμφωνα με το σχέδιο, το διαστημικό όπλο θα είχε τοποθετηθεί σε έναν δορυφόρο με έναν κοίλο καθρέφτη συνδεδεμένο σε αυτό. Αυτό θα επέτρεπε στο όπλο να εστιάσει τη θερμότητα του ήλιου σε έναν μόνο στόχο.

Αντιαρματικά σκυλιά

Οι Σοβιετικοί εφηύραν αυτό το όπλο κατά των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ουσιαστικά, τα σκυλιά ήταν δεμένα με εκρηκτικά και στέλνονταν σε αποστολές προκειμένου να καταστρέψουν τον εχθρικό εξοπλισμό. Τα σκυλιά εκπαιδεύονταν εντατικά και μετέφεραν στην πλάτη τους μέχρι και 12 κιλά εκρηκτικών.

Αρουραίοι που εκρήγνυνται

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το Στέλεχος Ειδικών Επιχειρήσεων της Βρετανίας (SOE) εφηύρε διάφορα περίεργα όπλα. Ένα από αυτά ήταν τα «εκρηκτικά ποντίκια». Ουσιαστικά, περίπου 100 νεκροί αρουραίοι μετατράπηκαν σε εκρηκτικά. Το σχέδιο ήταν να τοποθετηθούν στρατηγικά κοντά σε συγκεκριμένους λέβητες. Μόλις κάποιος παρατηρούσε έναν νεκρό αρουραίο δίπλα στο λέβητα, θα τον πετούσε μέσα, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη. Ωστόσο, το σχέδιο δεν προχώρησε ποτέ.

Δηλητηριώδες στυλό και όπλο φακού

Το δηλητηριώδες στυλό ακούγεται σαν όπλο βγαλμένο από κατασκοπευτικό μυθιστόρημα. Ωστόσο, αυτό το περίεργο όπλο υπάρχει και στην πραγματική ζωή. Το στυλό δηλητηρίου ήταν ένα από τα όπλα που βρέθηκαν στον χαρτοφύλακα ενός Βορειοκορεάτη δολοφόνου το 2011. Η συσκευή ήταν ουσιαστικά ένα στυλό Parker που περιείχε μια δηλητηριώδη βελόνα που παρέλυε και τελικά προκαλούσε ασφυξία στο θύμα του.

Ένα άλλο όπλο που βρέθηκε εκεί ήταν το πιστόλι με φακό. Ο φαινομενικά «αθώος» φακός ήταν γεμάτος με έως και τρεις σφαίρες που μπορούσαν να εκτοξευτούν με μεγάλη ακρίβεια.

Vespa 150 TAP

Τα «σκούτερ μπαζούκα» ήταν ενσωματωμένα με ένα τoυφέκι M20 , 75 χιλιοστών. Σύμφωνα με πηγές, το όπλο μπορούσε να πυροδοτηθεί από το κινούμενο σκούτερ. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, τα σκούτερ έπεφταν με αλεξίπτωτο δυο-δυο και συνοδεύονταν από μια ομάδα δύο ατόμων.

Βόμβες νυχτερίδων

Ένα ακόμα παράξενο όπλο που παραλίγο να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η βόμβα νυχτερίδας. Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδίαζε ουσιαστικά να δέσουν τις νυχτερίδες σε βόμβες και να τις ρίξουν στις ιαπωνικές πόλεις. Ωστόσο, λόγω επιπλοκών στον εφοδιασμό, το σχέδιο ακυρώθηκε.

Acoustic Kitty

Σε μια προσπάθεια κατασκοπείας των Ρώσων, η CIA είχε την περίεργη ιδέα να χρησιμοποιήσει γάτες ως κατάσκοπους. Το σχέδιο είχε τον τίτλο «Acoustic Kitty» και λειτουργούσε ως εξής: ένα μικρόφωνο εμφυτεύτηκε στο αυτί της γάτας, ένας μικρός ραδιοπομπός τοποθετήθηκε στη βάση του κρανίου της και τέλος, ένα λεπτό σύρμα στη γούνα της. Αυτό θα της επέτρεπε να καταγράφει και να μεταδίδει ήχο από το περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν.

Για την πρώτη αποστολή της, η γάτα έπρεπε να κρυφακούσει δύο άνδρες που κάθονταν σε ένα πάρκο. Η γάτα αφέθηκε ελεύθερη σε κοντινό σημείο, ωστόσο, άρχισε να περιπλανιέται στους δρόμους, ώσπου χτυπήθηκε θανάσιμα από διερχόμενο ταξί. Η CIA διεξήγαγε και επόμενες δοκιμές, αλλά όλες απέτυχαν. Έτσι, το σχέδιο «Acoustic Kitty» δεν εφαρμόστηκε ποτέ επισήμως.

Δύσοσμη βόμβα

Οι Αμερικανοί ανέπτυξαν τη «βόμβα βρωμιάς» σε μια προσπάθεια να ταπεινώσουν τους Γερμανούς. Το όπλο ονομάστηκε «Who me;» και ήταν γεμάτο με δύσοσμο υγρό. Αν και η βόμβα έκανε τη δουλειά της, είχε ένα μεγάλο μειονέκτημα. Το μείγμα ήταν τόσο επιβλαβές που ήταν αδύνατο να βομβαρδιστεί ο στόχος χωρίς να μολυνθούν τα πάντα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του ψεκαστήρα της βόμβας.

Φιλί θανάτου

Το φιλί του θανάτου ήταν ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε από την KGB κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό το περίεργο όπλο ήταν ουσιαστικά ένα πιστόλι μονής βολής που είχε τη μορφή κραγιόν.

Αερόστατο Fu-Go

Οι Ιάπωνες σκόπευαν να εκτοξεύσουν μπαλόνια που έφεραν εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα οποία θα ταξίδευαν μέχρι την Αμερική. Σύμφωνα με αναφορές, μέχρι τον Απρίλιο του 1945 περίπου 1000 βόμβες μπαλονιών Fu-Go έφτασαν στη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών, τα μπαλόνια ήταν αναποτελεσματικά. Τελικά, παρά τις πολλές εκτοξεύσεις, μόνο μία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Βουλγαρική ομπρέλα

Η βουλγαρική ομπρέλα ήταν μια δηλητηριώδης ομπρέλα που περιείχε έναν κρυφό μηχανισμό. Ο μηχανισμός επέτρεπε στον χρήστη να απελευθερώσει ένα δηλητηριώδες σφαιρίδιο σε έναν συγκεκριμένο στόχο. Αυτή η ομπρέλα χρησιμοποιήθηκε κατά τη δολοφονία ενός αντιφρονούντα συγγραφέα, ο οποίος νόμιζε ότι τον είχε τσιμπήσει μέλισσα, όμως πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα.

Krummlauf

Το Krummlauf μεταφράζεται ουσιαστικά ως κυρτό βαρέλι. Ήταν ένα κυρτό τουφέκι σχεδιασμένο από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το όπλο περιελάμβανε μια συσκευή παρακολούθησης περισκοπίου και προοριζόταν για σκοποβολή από γωνίες. Τελικά, το όπλο θεωρήθηκε αποτυχημένο και χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα.

Το πιστόλι φυσαρμόνικας

Το όπλο ονομάζεται έτσι καθώς μοιάζει με το μουσικό όργανο. Το πιστόλι φυσαρμόνικας είναι επίσης γνωστό ως «πιστόλι ολίσθησης», ήταν ένα πυροβόλο όπλο και είχε μια ατσάλινη τσουλήθρα. Τέλος, περιείχε αρκετούς θαλάμους, που μπορούσαν να γεμίσουν με βλήματα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ