Τεχνολογία

Tardigrade: Η πρώτη σεληνιακή μοτοσικλέτα είναι γεγονός

Το 2020, ο Ρώσος βιομηχανικός σχεδιαστής Andrey Fabishevsky, οραματίστηκε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα μπορούσε να ταξιδέψει στο φεγγάρι. Τα σχέδιά του κέντρισαν το ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας Hookie, η οποία ένα χρόνο μετά, υλοποίησε αυτή την πολύ πρωτότυπη ιδέα, σύμφωνα με το ertnews.gr. 

«Με την υλοποίηση αυτού του εντελώς φανταστικού διαστημικού οχήματος, θέλουμε να τολμήσουμε ένα πείραμα που θέτει και ερωτήματα όπως πώς θα ήταν η ζωή πέρα από τα πλανητικά όρια και τι χρειάζεται ένα ποδήλατο για να ταξιδέψει στην παγωμένη σεληνιακή σκόνη», δήλωσαν οι σχεδιαστές.

 

Η κατασκευή της μοτοσυκλέτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κινείται με ταχύτητα περίπου 15 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία κίνησης της μπαταρίας της φτάνει τα 110χλμ. Η Hookie χρησιμοποίησε εξαιρετικά ελαφριά υλικά για την κατασκευή της μοτοσυκλέτας η οποία ζυγίζει 134 κιλά.

Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν Kevlar για να προστατεύσουν το όχημα και το σύστημα μετάδοσης κίνησης από την αυξημένη ακτινοβολία στο διάστημα. Οι λασπωτήρες, τα πάνελ και τα ένθετα ζάντας εκτυπώθηκαν τρισδιάστατα από θερμοπλαστικά ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία. Μικρά μέρη πυροσυσσωματώθηκαν από νάιλον με τη χρήση ακτίνων λέιζερ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η κατασκευή δύο εξαιρετικά καινοτόμων τροχών που δεν περιέχουν αέρα αλλά αποτελούνται από άνθρακα και είναι ελαφροί σαν μπαλόνια. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Συμβολίζει την απελευθέρωση του μυαλού και την ενδυνάμωση. Ολόκληρο το έργο αγνοεί τα σύνορα – αυτά των χωρών, των ηπείρων, των στερεοτύπων ρόλων και του status quo», έγραψε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωτότυπο Tardigrade έκανε το ντεμπούτο του στο Μουσείο Petersen Automotive Petersen στο Λος Άντζελες στο πλαίσιο της έκθεσης ADV Overland, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2022.

https://youtu.be/Ad6cd4eJSu8

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ