Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ: Σάλος με το Facebook-Επέτρεψε την ανάρτηση πληροφοριών για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων

Απανωτές είναι οι επικρίσεις που έχει δεχθεί μετά το μεγάλο μπλακ άουτ το Facebook αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο ασκός του αιόλου έχει ανοίξει και νομικοί κύκλοι στις ΗΠΑ ψάχνουν στα άδυτα του τεχνολογικού κολοσσού. Σε αυτό το πλαίσιο των αποκαλύψεων, μια νέα αναφορά έρχεται να δημιουργήσει δονήσεις στο περιβάλλον των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στη Εισαγγελία της Αριζόνα, το Facebook παραδέχθηκε ότι επέτρεψε στους χρήστες του να μοιραστούν πληροφορίες για τον τρόπο παράνομης εισόδου σε χώρα ή σε αναζητήση πληροφοριών για το λαθρεμπόριο μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αναφορά δημοσιοποιήθηκε αφότου ο εισαγγελέας Μαρκ Μπρόνβιτς απευθύνθηκε γραπτώς στον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ώστε να ζητήσει πληροφορίες για καταγγελίες που ήθελαν τους διακινητές και τα καρτέλ ναρκωτικών να χρησιμοποιούν πλατφόρμες με τις οποίες προωθούσαν τις υπηρεσίες τους και παρακινούσαν μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας της Αριζόνα διέταξε έρευνα σε βάρος της εταιρείας Facebook.

Στην επιστολή του στον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ, είπε ότι εξεπλάγη από την απάντηση του τεχνολογικού μέσου. 

«Η πολιτική του Facebook να επιτρέπει αναρτήσεις, που προωθούν τη λαθρεμπορία και την παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ, να φτάνουν σε δισεκατομμύρια χρήστες αντίκειται σοβαρά στη νομοθεσία», έγραψε ο εισαγγελέας Μπρόνβιτς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ