Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

BeachBot: Ο Ολλανδικός φύλακας των παραλιών από τα αποτσίγαρα

Το ολλανδικής κατασκευής BeachBot θα συμβάλλει στη διατήρηση της καθαριότητας στις παραλίες. 

Ένα από τα πιο καυτά προβλήματα με περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι η συγκέντρωση αποτσίγαρων στις παραλίες, όπου σύμφωνα με έρευνες περίπου 14,5 τρισεκατομμύρια γόπες τσιγάρων πετιούνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ορισμένες από αυτές στα χέρια ενός 4χρονου Ολλανδού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το παραπάνω γεγονός αποτέλεσε την αφορμή για την κατασκευή ενός ρομποτικού οχήματος, του BeachBot, ή εν συντομία BB, από τον πατέρα του παιδιού και συνιδιοκτήτη της start-up εταιρείας TechTics, Edwin Bos μαζί με τον έτερο συνέταιρο Martijn Lukaart. Σκοπός της δημιουργίας του αυτόνομου τετράτροχου μοντέλου είναι η αναζήτηση και περισυλλογή των αποτσίγαρων.


Χάρη στο λογισμικό και στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, που προέρχεται από την Microsoft, το BeachBot «χτενίζει» την παραλία και όπου αντιληφθεί την ύπαρξη γόπας τσιγάρου, αναλαμβάνει την αποκομιδή. Όμως, το πρωτότυπο δεν μπορεί να έχει εικόνα το πιο αντικείμενο θεωρείται επιβλαβές για το περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να λάβει εντολές από κάποιον άνθρωπο, ή από κάποια εφαρμογή, όπως αυτή της εταιρείας Trove.

Μέσω αυτής, οι λουόμενοι στέλνουν φωτογραφίες στην TechTics και κατόπιν οι μηχανικοί τροφοδοτούν με τις αντίστοιχες πληροφορίες το BeachBot, ώστε να μπορεί να βρει το σημείο όπου υπάρχουν τα αποτσίγαρα. Μάλιστα, για κάθε φωτογραφία που στέλνεται στην εταιρεία, ο εκάστοτε «πελάτης» αμείβεται με 25 σεντς.

Ήδη το BeachBot έχει κάνει την πρώτη του πιλοτική βόλτα, στην παραλία Scheveningen της Ολλανδίας, ενώ φέτος το καλοκαίρι αναμένεται η δεύτερη. Κατά την διάρκεια της παρθενικής του εμφάνισης κατάφερε να μαζέψει 10 αποτσίγαρα μέσα σε 30 λεπτά, ενώ η μπαταρία του έχει αυτονομία σχεδόν μία ώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0

Πτέραρχος Ιατρίδης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Το F-35 δεν είναι μια οπλική πλατφόρμα που θα αποδώσει μόλις την αγοράσεις-Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Belharra

Γιατί λέει πως "εκπαιδεύουμε τους Τούρκους πιλότους στις τακτικές και τις μεθόδους αντίδρασής μας"-Ειδική ανάλυση για...