Τεχνολογία

Το μάθαμε και αυτό: Οι «απαγωγές από εξωγήινους» ίσως είναι συνειδητά όνειρα

Οι ερευνητές του Phase Research Center παρατήρησαν αρχικά ότι πολλά φερόμενα θύματα αναφέρουν ότι ένοιωθαν να βρίσκονται σε ονειρική κατάσταση όταν απήχθησαν, και πολλοί μάλιστα ένιωθαν παράλυτοι στη διάρκεια της περιπέτειάς τους.

Οι αναφορές αυτές παραπέμπουν σε όνειρα, σκέφτηκε η ερευνητική ομάδα, η οποία αποφάσισε να εξετάσει 152 εθελοντές που δήλωσαν ότι έχουν συνειδητά όνειρα, έχουν δηλαδή επίγνωση ότι είναι ξαπλωμένοι ενώ ονειρεύονται και μπορούν μάλιστα να κατευθύνουν το σενάριο του ονείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εθελοντές κλήθηκαν να ονειρευτούν συναντήσεις με εξωγήινους και να απαντήσουν ερωτηματολόγιο αφού ξυπνήσουν. Οι απαντήσεις έδειξαν ότι η πλειονότητα των εθελοντών (114 άτομα) κατάφεραν να ονειρευτούν μια τέτοια κατάσταση. Το 61% των εθελοντών αυτών ανέφερε ότι συνάντησε εξωγήινους που είχε δει σε ταινίες ή στην τηλεόραση, και το 12% ανέφερε ότι επικοινώνησε με τους εξωγήινους στη διάρκεια του ονείρου. Ιπτάμενοι δίσκοι εμφανίστηκαν στο 28% των ονείρων, και στο 10% των περιπτώσεων αυτών οι εθελοντές εισήλθαν στο εξωγήινο σκάφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, το 24% όσων περιέγραψαν τα όνειρά τους ως ρεαλιστικά ανέφεραν επίσης ότι ένιωθαν παράλυτοι και τρομοκρατημένοι –κάτι που αναφέρουν συχνά και τα «θύματα» απαγωγών.

Αυτό σημαίνει ότι τα συνειδητά όνειρα μπορούν πράγματι να προκαλέσουν ρεαλιστικές εμπειρίες απαγωγής, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο International Journal of Dream Research.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H έρευνα προσφέρει έτσι μια εξήγηση για εμπειρίες που ουδέποτε έχουν επιβεβαιωθεί, από την άλλη όμως δεν αρκεί για να αποδείξει ότι όλες ανεξαιρέτως οι αναφορές απαγωγής οφείλονται πράγματι σε όνειρα.

Ποιος ξέρει; Μπορεί πράγματι να κρύβονται απαγωγείς εκεί έξω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ