Τεχνολογία

Ποιο νέο μοντέλο ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»;

Ο θεσμός Car of the Year ανακοίνωσε το νικητή για το 2021 που δεν είναι άλλο από το Toyota Yaris. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Toyota Yaris κερδίζει αυτό τον τίτλο (2000 και 2021), κάτι που έχουν πετύχει μέχρι στιγμής μόνο τα Renault Clio και Volkswagen Golf.

Η επιτροπή του CotY περιλαμβάνει 59 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 22 χώρες της Ευρώπης. Μετά από ψηφοφορία, το ιαπωνικό σουπερμίνι μάζεψε 266 πόντους κατακτώντας την πρώτη θέση. Ακολόυθησαν τα Fiat 500e (240 πόντοι), Cupra Formentor (239 πόντοι), Volkswagen ID.3 (224 πόντοι), Skoda Octavia (199 πόντοι), Land Rover Defender (164 πόντοι) και Citröen C4 (143 πόντοι).

Σύμφωνα με τα σχόλια μελών της επιτροπής, το Yaris που ανασχεδιάστηκε πλήρως το 2020 ξεχώρισε κυρίως χάρη στο αποδοτικό υβριδικό σύστημα κίνησης που του προσφέρει εξαιρετική οικονομία και επιδόσεις. Οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις έχουν φυσικά αντίκτυπο στο χώρο αποσκευών και τους χώρους για τους πίσω επιβάτες, όμως κατά τα άλλα το Yaris είναι πρακτικό, άνετο και ευχάριστο στην οδήγηση. Παράλληλα, έχει πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης, ενώ παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις στο σχεδιασμό και την ποιότητα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...
Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...