Τεχνολογία

Φοβερό! Το μέλλον της επικοινωνίας είναι τα ολογράμματα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τους τελευταίους μήνες, έχουμε συνηθίσει να επικοινωνούμε μέσω συνομιλίας μέσω βίντεο μέσω τηλεδιασκέψεων. Το Zoom, το FaceTime, το Google Hangouts και 'αλλες παρόμοιες πλατφόρμες όχι μόνο αντικατέστησαν τις περισσότερες προσωπικές επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά λειτουργούσαν ως stand-in για συγκεντρώσεις μεταξύ φίλων ,αλλά και συναντήσεων μεταξύ συγγενών. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, πολλοί από εμάς θα ήταν περίεργο να πιστεψουμε ότι ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο να μιλάμε με ανθρώπους «πρόσωπο με πρόσωπο» από τα σπίτια μας.

Τώρα υπάρχει μια νέα τεχνολογία στον ορίζοντα που μπορεί κάποια μέρα να αντικαταστήσει τις βιντεοκλήσεις με ένα ακόμη πιο φουτουριστικό εργαλείο: ολογράμματα σε πραγματικό χρόνο.

Φανταστείτε αυτό: κάθεστε στο σαλόνι σας με ένα φλιτζάνι καφέ όταν το κουτί σε μέγεθος τηλεφωνικού θαλάμου στη γωνία χτυπάει, σας ειδοποιεί ότι έχετε μια εισερχόμενη κλήση. Το αποδέχεστε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο καλύτερος φίλος σας (ή ο σύντροφός σας, η γιαγιά σας, το αφεντικό σας) εμφανίζεται στο κουτί.

Τι είναι το Epic HoloPortl; Καταρχάς είναι κατασκευασμένο από την PORTL, μια εταιρεία της οποίας ο ιδρυτής εμπνεύστηκε από το ολόγραμμα της Tupac. Αφού είδε την απόδοση του 2012, ο Ντέιβιντ Νούσμπαμ αγόρασε γρήγορα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία και από τότε εργάζεται για να μετατρέψει την τεχνολογία σε κάτι χρήσιμο, διασκεδαστικό και επεκτάσιμο από τότε.

Το Epic διαθέτει διαφανείς οθόνες LCD υψηλής ανάλυσης ενσωματωμένες στους εσωτερικούς του τοίχους. Το άτομο στο άλλο άκρο - αυτό που εμφανίζεται ως ολόγραμμα, δηλαδή - πρέπει απλώς να έχει κάμερα και να στέκεται σε λευκό φόντο.

 

Δείτε την παρουσίαση στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ