Τεχνολογία

Το κόλπο για να δημιουργήσετε passwords που δεν θα μπορεί να «σπάσει» κανείς

Το να φτιάξετε κωδικούς που δεν μπορεί να τους «σπάσει» κανείς δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Ίσως ένας κωδικός του τύπου AkUInh2#$ να είναι απόλυτα ασφαλής απέναντι στους χάκερ, όμως ποιος μπορεί να τον θυμάται απέξω συνέχεια; Για να λυθεί λοιπόν αυτό το πρόβλημα, υπάρχει ένας τρόπος με το όνομα "phrase method", χάρη στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα τους πιο ισχυρούς κωδικούς για τους λογαριασμούς σας στο ίντερνετ.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις μία πολύ απλή φράση στο μυαλό σου, κάτι που συμβαίνει καθημερινά και το γνωρίζεις μόνο εσύ. Όπως για παράδειγμα την ώρα και τον σταθμό που παίρνεις το λεωφορείο κάθε μέρα για να πας στη δουλειά σου: "Παίρνω το λεωφορείο από Μέγαρο για Μαρούσι στις 8 και 15!". Θα χρειαστεί απλά να μεταφράσεις την φράση στα Αγγλικά διότι τα passwords θέλουν λατινικούς χαρακτήρες: "Ι take the bus from Megaro to Marousi at 8:15!".

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απομνημονεύσετε μια φράση που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα σας και την γνωρίζετε μόνο εσείς, όπως π.χ. ότι ξυπνάτε κάθε μέρα στις 08:00 για την δουλειά. Έπειτα, θα μεταφράσετε αυτήν τη φράση στα αγγλικά, "I wake up every morning at 08:00." .

Παίρνοντας τα αρχικά των λέξεων της παραπάνω φράσης, αλλά και τους αριθμούς και τα σημεία στίξης, προκύπτει το εξής:

iwuema0800

Αυτός ακριβώς είναι και ο κωδικός σου. Αν πάλι θέλεις να τον κάνεις ακόμα πιο δυνατό, μπορείς να κάνεις τα γράμματα κεφαλαία εναλλάξ. Έτσι και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και θα θυμάσαι τους κωδικούς σου πάντα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...