Τεχνολογία

Youtuber έφτιαξε «όπλο» που εκτοξεύει μάσκες στα πρόσωπα (βίντεο)

Ο Allen Pan, ένας Youtuber από την Καλιφόρνια ήθελε να γυρίσει ένα ακόμα βίντεο για τις μάσκες και την πανδημία του κορωνοϊού.    

«Υπάρχουν πάρα πολλοί έξυπνοι άνθρωποι εκεί έξω που έχουν φτιάξει καλά βίντεο. Αν αυτά μπορούσαν να έχουν επηρεάσει κόσμο, θα το είχαν κάνει μέχρι τώρα», σχολιάζει ο νέος μηχανικός που αντί για λόγια αποφάσισε να περάσει στα έργα και κατασκεύασε έναν υδραυλικό εκτοξευτήρα μασκών που, όχι μόνο πετά, αλλά δένει τις μάσκες στα πρόσωπα των περαστικών.                

«Νιώθω ότι οι άνθρωποι απλώς δεν φορούν μάσκες. Και θα έπρεπε! Οπότε τι θα κάνουμε για αυτό; Τι θα κάνω εγώ για αυτό;» αναρωτήθηκε στο κανάλι του Sufficiently Advanced και τελικά σχεδίασε μια περίπλοκη συσκευή που στοχεύει με λέιζερ στα πρόσωπα και εκτοξεύει με αρκετή ακρίβεια απλές μάσκες προστασίας.

Πριν βγει στους δρόμους, την δοκίμασε πάνω σε κεφάλια πλαστικών μανεκέν και, φυσικά, στον εαυτό του.    

Η μάσκα εκτοξεύεται χάρη στο πεπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται σε έναν σωληνοειδή αγωγό.

Η μάσκα είναι τοποθετημένη στο άκρο του σωλήνα και στα κομμένα λαστιχάκια της κρέμονται μαγνήτες που αφού περάσουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού, δένονται και κολλούν μεταξύ τους συγκρατώντας την μάσκα στη θέση της.   

Ο μηχανικός παραδέχεται πως το «όπλο» του απέναντι στον κορωνοϊό επιδέχεται μερικών βελτιώσεων αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να βγει από το σπίτι του και να δοκιμάσει την εφεύρεσή του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ