Αναγνώριση προσώπου με μάσκα
Τεχνολογία

Αναγνώριση προσώπου ακόμα και με μάσκα από την Apple

 

Μέχρι τώρα οι χρήστες iPhone έπρεπε να αφαιρέσουν τη προστατευτική μάσκα για να ξεκλειδώσουν το κινητό τους, διαφορετικά το λογισμικό καθυστερούσε να σκανάρει το πρόσωπό τους.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του iPhone και αυτόματου ξεκλειδώματος του κινητού μέχρι τώρα δεν μπορούσε να λειτουργήσει αν ο χρήστης φορούσε μάσκα, με αποτέλεσμα το ξεκλείδωμα να καθυστερεί και το λογισμικό να σκανάρει το πρόσωπο ξανά και ξανά. Όμως το νέο λειτουργικό σύστημα iOS υπόσχεται να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, καθώς δεν θα μας «υποχρεώνει» να αφαιρέσουμε τη μάσκα για να ξεκλειδώσουμε το κινητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η νέα έκδοση, iOS 13.5, που αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα αναγνωρίζει αυτόματα αν ο χρήστης φοράει προστατευτική μάσκα προσφέροντας αμέσως ένα σύστημα εύκολου ξεκλειδώματος με κωδικό ασφαλείας. Για συγκεκριμένα μοντέλα iPhone, μάλιστα, θα υπάρχει η επιλογή απλούστερου ξεκλειδώματος μέσω swipe up (θα περνάμε το δάχτυλό μας πάνω από την οθόνη). 

Στο μεταξύ, να θυμίσουμε ότι η μαζική παραγωγή του iPhone 12 φαίνεται πως καθυστερεί κατά έναν μήνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal». Οπότε η παρουσίαση των νέων κινητών ίσως να μη γίνει τον Σεπτέμβριο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ