Fly with Aerocene Pacha
Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

Πτήση με αερόστατο που πετά με υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου

Στις 29 Φεβρουαρίου και στις 14 Μαρτίου, όσες και όσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται στο Μπουένος Άιρες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την κινηματογράφηση ενός ορόσημου στην προσπάθεια του ανθρώπου να πετάξει: Την πρώτη πτήση χωρίς ορυκτά καύσιμα ή παράγωγά του, πτήση με ενέργεια μόνον από τον ήλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καλλιτέχνης Τομάς Σαρασένο ύψωσε ένα αερόστατο πάνω από τις αλυκές Salinas Grandes στην Αργεντινή και επέτυχε την πρώτη επανδρωμένη -πιλότος ήταν η Λετίσια Μάρκες- πτήση με όχημα το οποίο κινείτο με αέρα και ηλιακή ενέργεια. Έξι ρεκόρ, σύμφωνα με τη Fédération Aéronautique Internationale (FAI), καταρρίφθηκαν ως προς ύψος, απόσταση, διάρκεια πτήσης, τόσο στη γενική κατηγορία όσο και στην κατηγορία γυναικών. Το αερόστατο, το οποίο απορροφά υπεριώδη ακτινοβολία για να ανέλθει η θερμοκρασία του αέρα που περιέχει, μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 250 κιλών και να μεταφέρει δύο επιβάτες. Στην επίσημη πτήση του, διάνυσε απόσταση 2,56 χιλιομέτρων.

Το πρότζεκτ, που ακούει στο όνομα «Fly with Aerocene Pacha» -η λέξη «pacha» είναι ο διαχωρισμός του κόσμου σε διάφορες σφαίρες σύμφωνα με τη μυθολογία των Ίνκας-, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας δημόσιας τέχνης «CONNECT BTS» της νοτιοκορεάτικης εταιρείας BTS.

«Το "Fly with Aerocene Pacha" παρουσιάζει μια εφικτή ουτοπία και μια πρόκληση σε όλους εμάς να ενωθούμε και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, όχι το κλίμα μας», τόνισε, σε ανακοίνωση Τύπου, ο Τομάς Σαρασένο.

Επιπλέον στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των διαφόρων κοινοτήτων στην περιοχή, των οποίων οι ζωές απειλούνται από την κλιματική αλλαγή. Οι Salinas Grandes είναι γνωστές για τα σημαντικά αποθέματα λιθίου -σημαντικού για τα φιλικά στο περιβάλλον κινητά τηλέφωνα και τις ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτου-, του οποίου η εξόρυξη ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης των υδάτινων πόρων. Τέσσερις ομάδες, που εκπροσωπούσαν 33 κοινότητες αυτόχθονων των επαρχιών Jujuy και Saltas, παρέστησαν στην τελετή για το «Aerocene Pacha» και προασπίστηκαν το δικαίωμα τους να παραμείνουν «ελεύθερες από εξορύξεις» οι περιοχές τους (η Αργεντινή μαζί με τη Χιλή και τη Βολιβία συνιστούν το διαβόητο «τρίγωνο του λιθίου» στο οποίο υπάρχει πάνω από το 50% των αποθεμάτων λιθίου του πλανήτη). Στο μπαλόνι του αερόστατου ήταν γραμμένη η φράση «El agua y la vida valen más que el litio (Το νερό και η ζωή έχουν μεγαλύτερη αξία από το λίθιο)».

Fly with Aerocene Pacha

Unlike most methods of aerial movement, Aerocene imagines the future of human mobility as defined by practiced sensitivity to nature—the sun, water, atmosphere and winds—and an ethical collaboration with the abundance of elemental energies gifted by the Sun. Join the movements towards a new era! Fly with Aerocene Pacha Watch it “on air“ live-streaming via aerocene.org pacha.aerocene.org 28.01.2020 @studiotomassaraceno @bangtan.official #CONNECT_BTS #freetheair #flywithaerocenepacha #fortheairwiththeair #aerocene #aerocommunity #humanfreeflight #tomassaraceno #studiotomassaraceno #aerosolar #float #freefromfossilfuels #againstcapitalocene #onair

Gepostet von Aerocene am Donnerstag, 23. Januar 2020

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...