City of Robots
Τεχνολογία
Ενημερώθηκε στις:

«City of Robots»: Εβδομήντα ρομπότ «κατακτούν» τον Ελληνικό Κόσμο

Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού - Μια πρωτόγνωρη διαδραστική εμπειρία, χωρίς όριο ηλικίας

Ένα συμπυκνωμένο ταξίδι στο χρόνο, μία συναρπαστική απόβαση στο μέλλον, μία απίθανη interactive επαφή με τα πλέον σύγχρονα ανδροειδή ρομπότ  από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και τις μοναδικές δυνατότητες της ψηφιακής πραγματικότητας, επιφυλάσσει η έκθεση ρομποτικής «City Of Robots» που άνοιξε το περασμένο Σάββατο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 
 

City Of Robots

70 ρομπότ από όλο τον πλανήτη, περιμένουν υπομονετικά να τα ανακαλύψεις και να ζήσεις τη δική σου προσωπική Οδύσσεια του Διαστήματος.

City Of Robots

Ο μικρός Reety ζητάει την αγάπη σου

Ο Reety, για παράδειγμα, που φορά συνήθως κασκόλ, είναι ένα ντροπαλό γαλλικό ανδροειδές ρομπότ που τρελαίνεται για χάδια. Ο Pepper, της εταιρείας SoftBank Robotics, είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και πολύ εξυπηρετικός.

Ο Woody θα γίνει ο καλύτερος μας φίλος! Περιμένει να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους απαγγέλλοντας ποιήματα και αστείες...

Gepostet von City Of Robots Greece am Mittwoch, 12. Februar 2020

Στην παρέα τους θα δεις ακόμη τον Pando, τον Aibo το μοναδικό ρομπότ-σκύλο από την Ιαπωνία, την αξιαγάπητη Kiki, τον σκανδαλιάρη Dobi που τρελαίνεται να δείχνει τις χορευτικές του κινήσεις, τον CocioBot από την Βρετανία που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εκφράσεις, αλλά και τον σταρ -κατά τη γνώμη μου- της έκθεσης, τον τέταρτης γενιάς Promobot V4. Ένα ανδροειδές ρομπότ με καταγωγή από τη Ρωσία που  διαθέτει πιο εξελιγμένο λογισμικό και είναι πιο αξιόπιστο από τις προηγούμενες εκδόσεις του. Οι αλλαγές στον κορμό και στα άκρα παρέχουν μεγαλύτερη ευχέρεια στην κίνηση, ενώ ο βελτιωμένος σχεδιασμός των κυκλωμάτων και η νέα βιντεοκάμερα του επιτρέπουν να εντοπίζει τους ανθρώπους γύρω του, να θυμάται ποιος τον χαιρέτησε, να ακολουθεί φωνητικές εντολές, να κινεί τον κορμό του κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, να χειρονομεί και να αντιδρά στο άγγιγμα. Ο Promobot V.4 μπορεί να συζητά για γενικά αλλά και ειδικότερα θέματα, καθώς διαθέτει μια τεράστια βάση γλωσσικών δεδομένων σε 7 γλώσσες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπάλληλος υποδοχής, διαφημιστής, ξεναγός, θυρωρός ή πωλητής.

City Of Robots

Ένας Promobot V4 κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες στους δρόμους της Νέας Υόρκης και ενημερώνει τους περαστικούς για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού

 

Γίνε για λίγο αστροναύτης

Και ακόμη δεν έχεις δει τίποτα. Μπορείς να κάνεις μια εικονική βόλτα στον γαλαξία και να ζήσεις τη ζωή ενός αστεριού. Δεν γίνεται επίσης, να μη σταματήσεις μπροστά στις απίστευτες ρομπότ-μέδουσες, αλλά και στο πρώτο ρομπότ -ψάρι που δημιουργήθηκε ποτέ.

City Of Robots

O Miro είναι το πρώτο ρομποψάρι που δημιουργήθηκε ποτέ. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 μέτρα βάθος, ακόμη και να κολυμπήσει σε μικρές λίμνες μαζί με άλλα ψάρια!

Πριν κάνεις μια βόλτα με το ηλεκτρικό σκούτερ, μπορείς να παρακολουθήσεις το εντυπωσιακό Theater of Robots και το φαντασμαγορικό Tesla Show, αλλά και να δοκιμάσεις τις ξεχωριστές φιγούρες του dance game Just Dance. Πρέπει να βρεις χρόνο, γιατί στην έκθεση έχουν επίσης την τιμητική τους το Bb8 droid με Jedi φωτόσπαθα, η κάσκα Μικτής Πραγματικότητας Hololens, οι 3D εκτυπωτές, όπως και το Sony Xperia Projection Game που μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη αφής.

Παράλληλα, όσοι επισκέπτες επιθυμούν, έχουν και τη δυνατότητα να πειραματιστούν με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η είσοδος στο Future Reality είναι δωρεάν.

Η έκθεση «City Of Robots» θα διαρκέσει μέχρι τις 31  Μαΐου 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ