Τεχνολογία

Μετά τα διαστημικά λεωφορεία ο Richard Branson βάζει σαν στόχο άλλο ένα «τρελό» σχέδιο, τα Ιπτάμενα αυτοκίνητα!

Ο Βρετανός μεγιστάνας Sir Richard Branson θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του κατασκευάζοντας ιπτάμενα αυτοκίνητα, καθώς πιστεύει πως αυτό είναι το μέλλον στις μετακινήσεις. Ο εκκεντρικός κατά πολλούς Branson, μετά τα αεροπλάνα και τα τουριστικά διαστημικά λεωφορεία θέλει μέσω της εταιρείας του, της Virgin Galactic, να προχωρήσει σε αυτό το νέο του σχέδιο.

Ο Richard Branson ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ιδρύοντας το 1970 την δισκογραφική εταιρεία Virgin η οποία εξελίχθηκε σε χρυσορυχείο. Στη συνέχεια ίδρυσε την ομώνυμη αεροπορική εταιρεία και το 2004 ίδρυσε την Virgin Galactic, η οποία σκοπό έχει να δραστηριοποιηθεί στον διαστημικό τουρισμό κατασκευάζοντας ειδικά σκάφη τα οποία θα προσφέρουν σε πολύ πλούσιους πελάτες την εμπειρία μιας βόλτας έξω από την ατμόσφαιρα της γης.

Ωστόσο τώρα, το ανήσυχο πνεύμα του Branson θέλει να περάσει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph. Σύμφωνα με τα δημοσίευμα τα συγκεκριμένα οχήματα θα είναι ηλεκτροκίνητα καθέτου απογείωσης και προσγείωσης και θα κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Sikorsky Aircraft Corporation, μια αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών που ανήκει στην Lockheed Martin.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε πρόταση της Virgin Galactic προς την επενδυτική εταιρεία SCH με την οποία η Virgin Galactic βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης. Στόχος η δημιουργία μιας εταιρείας της οποίας η αξία θα φτάνει τα $ 1,3 δισ. με το 51% να ανήκει στο Virgin Group.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ