Τεχνολογία

Οι χρήστες στα χέρια των χάκερ: Νέο μεγάλο χτύπημα - Διέρρευσαν τα μέιλ 982 εκατ. ατόμων

Άλλο ένα μεγάλο χτύπημα από τους χάκερ που δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία τον παγκόσμιο ιστό.

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την αποκάλυψη ότι προσωπικά στοιχεία δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχουν διαρρεύσει από βάση δεδομένων μιας εταιρείας, η οποία μετά την αποκάλυψη έχει εξαφανίσει τα ίχνη της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η Daily Mail, οι διευθύνσεις email περίπου 982 εκατ. ανθρώπων έχουν διαρρεύσει, με τους ερευνητές να χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις που έχουν γίνει ποτέ σε βάσεις δεδομένων.

Οι χρήστες του διαδικτύου βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, προσωπικά δεδομένα, όπως ονόματα, ημερομηνία γέννησης, λογαριασμοί στα social media, αλλά και διευθύνσεις σπιτιών μπορεί να βρίσκονται στα χέρια επιτήδειων.

Η διαρροή εντοπίστηκε σε μία διαδικτυακή βάση δεδομένων, η οποία είχε δημιουργηθεί από το site Verifications.io. Η συγκεκριμένη εταιρεία προσέφερε σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα να τσεκάρουν Online αν οι λίστες email που είχαν στην κατοχή τους περιλάμβαναν πραγματικούς λογαριασμούς emails.

Ωστόσο, όταν ήρθε στο «φως» η διαρροή η συγκεκριμένη εταιρεία έσπευσε να κατεβάσει το site της και οι υπεύθυνοι αρνούνται κατηγορηματικά να δώσουν εξηγήσεις.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν αυτά τα στοιχεία έχουν πέσει σε χέρια χάκερ, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές είναι πολύ πιθανό να έχουν εκμεταλλευτεί τη διαρροή από την πρώτη στιγμή. Το θετικό είναι δεν έχουν διαρρεύσει κωδικοί και στοιχεία καρτών και λογαριασμών τραπέζης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ