Τεχνολογία

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2018: H Google τιμά την έναρξή τους με αυτό το doodle

Ας ξεκινήσουν τα παιχνίδια!». Με αυτό το σύνθημα και με ένα εντυπωσιακό Doodle, η Google γιορτάζει σήμερα τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018, που πραγματοποιούνται στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και τυπικά ξεκινούν σήμερα Σάββατο 6 Οκτωβρίου με την Τελετή Έναρξης. Πάνω από 200 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, με χιλιάδες αθλητές ηλικίας 15-18 ετών.

Από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), οι Αγώνες χαρακτηρίζονται ως «μια ελίτ αθλητική διοργάνωση για τους νέους από όλο τον κόσμο». Μάλιστα, η ΔΟΕ προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διοργάνωση και ως ένα βαθμό τους προσομοιάζει με τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που –κάθε τέσσερα χρόνια– μαγνητίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου αρχίζει το αγωνιστικό μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Η ελληνική ομάδα πέταξε πριν από λίγα 24ωρα για την Αργεντινή, με όνειρα και ελπίδες για διάκριση στη διοργάνωση «Μπουένος Άιρες 2018».

Την «γαλανόλευκη» αποστολή αποτελούν 33 άτομα, 14 αθλητές και 19 αθλήτριες, που θα μας εκπροσωπήσουν στο στίβο, στην κολύμβηση, στο τέκβοντο, στην κωπηλασία, στην ιστιοπλοΐα, στην άρση βαρών, στην ενόργανη γυμναστική, στις καταδύσεις, στο καράτε, στη ρυθμική γυμναστική, στην επιτραπέζια αντισφαίριση και το τραμπολίνο.

.

Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής βρίσκεται τόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρος Καπράλος όσο και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Δείτε παρακάτω τις ελληνικές συμμετοχές την πρώτη ημέρα των αγώνων:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ