Τεχνολογία

Ειδικός προειδοποιεί: Τα ρομπότ του σεξ μπορούν να «χακαριστούν» και να σας σκοτώσουν

Αν είστε από αυτούς που παρακολουθούν ανελλιπώς τα τεχνολογικά δρώμενα, θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ειδικών, επιστημόνων και όχι μόνο που έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Σ' αυτή τη μερίδα των ανθρώπων φαίνεται ότι ανήκει και ο λέκτορας του Deakin University της Αυστραλίας, Dr. Nick Patterson, ο οποίος είναι πλέον πεπεισμένος ότι τα ρομποτ που έχουν κατασκευαστεί για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές μας ανάγκες, θα μπορούν να χακαριστούν και να σκοτώσουν.

Αυτό είναι μία αρκετά σοκαριστική δήλωση αν σκεφτεί κανείς ότι τα ρομπότ που φτιάχτηκαν για να μας ευχαριστούν, θα μπορούν στην πραγματικότητα μέχρι και να μας αφαιρέσουν τη ζωή.
Ο Dr. Nick Patterson, που έχει ως αντικείμενο εργασίας του, την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, πιστεύει ότι στο μέλλον τα ρομπότ του σεξ θα μπορούν πολύ εύκολα να παραβιαστούν, καθώς οι χάκερ θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν εύκολη πρόσβαση και έλεγχο από ένα φορητό υπολογιστή ή ένα κινητό τηλέφωνο.

Από εκεί, αυτοί οι χάκερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα ρομπότ για διάφορες πράξεις βίας, όπως σωματική βία ή δολοφονία.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα, Daily Star:

«Οι χάκερ θα μπορούν να "εισέλθουν" στα ρομπότ ή σε μία ρομποτική συσκευή και να έχουν τον πλήρη έλεγχο των συνδέσεων, των βραχιόνων, των ποδιών και άλλων προσαρτημένων εξαρτημάτων, όπως σε μερικές περιπτώσεις μαχαιριών ή συσκευών συγκόλλησης», ενώ συμπληρώνει:

«Συχνά αυτά τα ρομπότ μπορεί να είναι πάνω από 200 κιλά και πολύ ισχυρά», προσθέτοντας:

«Μόλις ένα ρομπότ χακαριστεί, ο χάκερ θα έχει τον πλήρη έλεγχο και θα μπορεί να εκδώσει όποια εντολή θέλει στο ρομπότ», επισημαίνοντας:

«Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε είναι ένας χάκερ να έχει τον έλεγχο ενός από αυτά τα ρομπότ» και καταλήγει:

«Μόλις αυτά χακαριστούν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν διάφορες φυσικές ενέργειες για ένα ευνοϊκό σενάριο ή να προκαλέσουν ζημιά».

Φυσικά, η προειδοποίηση του Dr. Patterson είναι καθαρή εικασία, αλλά, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, τα πάντα είναι πιθανά για το μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ