Περιβάλλον
Ενημερώθηκε στις:

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης - Προηγήθηκε δόνηση 3,6 Ρίχτερ

Η γη σείεται στο Αρκαλοχώρι, με διαδοχικές σεισμικές δονήσεις από το πρωί. Ο πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ.

Η πρώτη σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι, καταγράφηκε στις 08:57 το πρωί της Τρίτης (11-06-2024), με επίκεντρο έντεκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τσούτσουρα στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόμηση ήταν εντάσεως 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν στα δέκα χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Στις 09:17 το πρωί, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών στην κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα δυτικά από το Αρκαλοχώρι και το εστιακό βάθος ήταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός ταρακούνησε την πολύπαθη περιοχή και έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου, με τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι, να παραμένουν ανάστατοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...