Περιβάλλον

Την προτιμούσαν οι αρχαίοι Έλληνες! Η καταπράσινη παραλία στην Εύβοια με τα «θεραπευτικά» νερά

Για τους περισσότερους αδειούχους του καλοκαιριού, το μπάνιο στην παραλία είναι μία θεραπευτική διαδικασία, που γιατρεύει το σώμα από την κόπωση της καθημερινότητας και μας δίνει την ενέργεια για να επιστρέψουμε σε αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να επωφεληθείτε τα μέγιστα λοιπόν από την επόμενη εξόρμησή σας, προτιμήστε τις ακτές της Εύβοιας, και συγκεκριμένα την παραλία Μύλο-Γιάλτρα, φημισμένη για την ατμόσφαιρα γαλήνης που προσφέρει, αλλά και τα ιαματικά νερά της.

Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή, και πρόκειται για μια ήρεμη παραλία, μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, όπου η ησυχία αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό της.

Η παραλία με τα διπλά οφέλη

Ο Μύλος-Γιάλτρα έχει διπλή ονομασία, και διπλά πλεονεκτήματα. Μύλος λόγω του παλιού ανεμόμυλου που στέκει στη μία πλευρά της και Γιάλτρα ως συνδυασμός των λέξεων υγεία και λουτρά, λόγω των ιαματικών πηγών πλησίον της.

Μαζί με το χωριό, αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα μέρη της Ελλάδας, αφού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η περιοχή πρωτοκατοικήθηκε από Αθηναίους τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Με ένα αρκετά μεγάλο μήκος ακτογραμμής, οι δύο παραλίες των Γιαλτρών κερδίζουν όλο και περισσότερους επισκέπτες. Μπλε, πράσινα, τυρκουάζ νερά, ψιλή καθαρή άμμος «διακοσμημένη» με κοχύλια, καθώς και η «εκκωφαντική» ησυχία είναι οι κύριοι λόγοι που προτιμάται.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ