Περιβάλλον

Βίντεο εξηγεί γιατί ο Ήλιος θα καταστρέψει τη Γη το 2025

Οι ηλιακές εκλάμψεις και οι καταιγίδες είναι τεκμηριωμένα γεγονότα, αλλά το τι σημαίνουν στην πραγματικότητα μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί εάν δεν έχετε καμία εκπαίδευση στην αστρονομία.

Ευτυχώς, το κανάλι YouTube AstroKobi δημοσίευσε ένα βίντεο το 2022 που εξηγεί ορισμένες έννοιες γύρω από τον Ήλιο πολύ ξεκάθαρα, αν και περιέχει μερικές πολύ τρομακτικές ιδέες και πιθανά αποτελέσματα.

Εξηγεί πώς το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου αναστρέφεται κάθε 11 χρόνια, προκαλώντας τεράστιες αιχμές στην ηλιακή δραστηριότητα, όπως ηλιακές καταιγίδες και ηλιακές εκλάμψεις - που μπορεί να μπερδέψουν εντελώς τα ηλεκτρικά συστήματα και τα δίκτυα.

Αυτός ο κύκλος έχει το επόμενο ηλιακό μέγιστο - το σημείο της μέγιστης αστάθειας - το 2025, καθιστώντας τους κινδύνους στο υψηλότερο επίπεδο το επόμενο έτος.

Αναφερόμενος σε ένα ιστορικό επεισόδιο που ονομάζεται Carrington Event, το οποίο ήταν μια καταγεγραμμένη ηλιακή καταιγίδα πολύ πίσω στη δεκαετία του 1850 που κατέστρεψε τα ηλεκτρικά συστήματα σε όλη τη Γη, το βίντεο συγκρίνει τι θα συνέβαινε αν συνέβαινε τώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...